Пресконференции

Пресконференция по повод 25-годишнината на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"

Подробности за празничната програма за отбелязване на юбилея

◊ ПОКАНА

Уважаеми колеги, 

Имам удоволствието да ви поканя на специална пресконференция, на която ще анонсираме подробности около празничната програма за отбелязване на 25-годишнината на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Очакваме Ви на 6 април (сряда) 2016 г. от 10:00 часа в Големия арт салон на Радио Варна. Ръководството на университета ще отговори на Вашите въпроси.

Освен форумът на тема "Неравенство и образование – глобални тенденции и перспективи" с участието на вицепремиера Ивайло Калфин и партньори на университета от четири континента в празничната програма е включен и грандиозен концерт-спектакъл, в който наред с познатите на българската публика Стивън Ачикор и Крисия, специално участие ще вземат двама от солистите на Болшой театър.

Желаещите да направят интервюта с Диана Косирева и заслужилия артист на Русия – Андрей Болотин, могат да го направят на 14 април от 16:40 до 18:00 ч. в Източния парк на ВСУ.

На 15 април ще бъде открита и изложба с фотографии под надслов "25 години Варненски свободен университет – духовен център с бъдеще".

Като част от съпътстващите събития, на 6 април от 10:00 часа в Градската художествена галерия във Врана, стартира Майсторският клас "Фотографията като способ за съхранение на културно-историческото наследство". Лектори в него са изкуствоведите проф. Иван Маразов и доц. Ралица Русева, както и художникът-фотограф Иво Хаджимишев. Майсторският клас ще постави началото на новата магистърска програма „Художествена фотография“.

На 14 април от 10:00 часа в Учебно-спортния комплекс на ВСУ "Черноризец Храбър" стартира още едни майсторски клас –„Дигитални средства за изследване на архитектурни обекти“ с лектори проф. Антонио Амадо и проф. Фернандо Фрага от Университета в Ла Коруня, Испания.

Още подробности около празничната програма в юбилейната за Варненския свободен университет година, ще представим на 6 април.

Очакваме ви! 

Автор:
ВСУ
Публикация:
04.04.2016 г. 13:11
Посетено:
1051
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/23260-preskonferentsiya-po-povod-25-godishninata-na-varnenskiya-svoboden-universitet-chernorizets-hrabar