Пресконференции

София 2019: Повече място за изкуство. Пресконференция в СГХГ

Екипът на София 2019 "изнася" произведения от фонда на СГХГ и ги поставя върху билбордове из града

◊ ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Уважаеми журналисти,

Заповядайте на пресконференция на 19 февруари 2014 г. (сряда) в 11:00 ч. в Софийска градска художествена галерия, ул. "Гурко" 1.

Кметът на София, екипът на София 2019, кураторът на СГХГ Мария Василева и автори на произведения, озовали се на билбордове, ще споделим защо част от от безценната музейна колекция за първи път се показва на улицата.

Галерията и екипът на София 2019 искаме да демонстрираме желанието си за откриване и предоставяне на нови територии за изкуството, територии, които са далеч от изложбените зали и които променят усещането ни за града.

От класиците на българското изкуство Рафаел Михайлов, Бенчо Обрешков, Никола Петров, Иван Ненов, Генко Генков, Димитър Буюклийски, през средното поколение съвременни български художници Лъчезар Бояджиев, Мариела Гемишева, Правдолюб Иванов, Боряна Росса и Олег Мавромати, до най-младите Викенти Комитски, Бора Петкова, Калия Калъчева и Минко Йовчев – произведения от различни епохи и създадени с различен подход предлагат едно ново пътуване в забързания градски трафик.



Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
18.02.2014 г. 14:27
Посетено:
1600
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/18608-sofiya-2019-poveche-myasto-za-izkustvo-preskonferentsiya-v-sghg