Пресконференции

Пресконференция на Райна Кабаиванска

По повод XII Международен майсторски клас, организиран от Нов български университет

◊ ПОКАНА

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим на пресконференцията, която Райна Кабаиванска ще даде на 4 септември 2012 г. (вторник) от 11.00 часа в Гранд хотел София, зала "София" - етаж 2.

Участие в пресконференцията ще вземат oще: г-н Георги Текев, Изпълнителен директор на Нов български университет, г-жа Десислава Тальокова, Изпълнителен директор на фондация „Америка за България“, проф. Пламен Карталов, Директор на Софийска опера и балет, стипендианти на фонд „Райна Кабаиванска“ на НБУ.


◊ МАЙСТОРСКИЯТ КЛАС

Райна Кабаиванска пристигна в България, за да проведе своя XII Международен майсторски клас, организиран от Нов български университет. Тази година пресконференцията на Райна Кабаиванска ще се проведе непосредствено след прослушването на кандидатите за майсторския клас и след първите два дни от неговото провеждане. Майсторският клас на Райна Кабаиванска ще продължи от 2 до 19 септември 2012 г., а на 20 септември от 19 часа в Софийската опера и балет най-добите ученици ще представят галаконцерт със специалното участие на Райна Кабаиванска и оркестъра на Софийската опера и балет. Диригент на концерта ще бъде маестро Найден Тодоров.

И тази година най-добрите изпълнители от майсторския клас ще получат стипендии за обучение от фонд „Райна Кабаиванска” на НБУ. Генерален спонсор на събитието е фондация “Америка за България”, която вече четвърта поредна година осигурява стипендии за фонд „Райна Кабаиванска“.

Новото издание на майсторския клас на Райна Кабаиванска отново ще бъде с голямо международно участие – за прослушването са се записали млади изпълнители от България, Италия, Корея, Полша, Русия, Пуерто Рико, Гърция, Япония, Сърбия.

Събитието е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката, и на Посланика на Република Италия в България. Спонсори на майсторския клас на Райна Кабаиванска са Гранд хотел София и верига магазини „Фантастико“, Modena Fashion и др.


Автор: Веселина Василева
01.09.2012 г. 14:21
Посетено: 1302
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/15327-preskonferentsiya-na-rayna-kabaivanska