Пресконференции

Национални награди Алианц България - за живопис, скулптура и графика

Пресконференция и официално откриване

◊ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Съюзът на българските художници и Алианц България имат удоволствието да Ви поканят на пресконференция по повод откриване на изложба–конкурс "Национални награди Алианц България за живопис, скулптура и графика" - Регионална изложба–конкурс гр. София: 5–29 април 2012 г. 

Пресконференцията ще се състои на 5 април 2012 г. (четвъртък), от 10:30 ч. в София, Съюз на българските художници, ул. “Шипка” №6, ет. 1. 

Присъстващи: 
• Любен Генов – председател на СБХ 
• акад. Светлин Русев – председател на журито 
• проф. Десислава Минчева – член на ИБ на СБХ и завеждащ международна дейност и PR
• Стефан Стефанов – изпълнителен вицепрезидент на Алианц България 

На пресконференцията ще бъдат обявени имената на наградените и номинирани автори от изложбата-конкурс.


◊ ИЗЛОЖБА

На 5 април предстои да бъде открита софийската регионална изложба от третото издание на конкурса, който включва художници и от Перник, Благоевград и Кюстендил.

Откриване: 5 април, 18.30 часа 
Продължителност: 5–29 април 
Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, етаж 1, 2

Изложбата е част от третото издание на конкурса, което стартира през 2011 г. и ще завърши през месец октомври 2012 г. с финална изложба на номинираните от регионалните конкурси. Новото в това издание е, че финалистите ще бъдат оценявани от авторитетно жури с българско и с чуждестранно участие, като авторите, спечелили трите големи награди, ще получат статуетки, специално изработени от проф. Валентин Старчев, което ще се случи на откриването на финалната изложба на 04.10.2012 г.

Автор:
СБХ
Публикация:
03.04.2012 г. 16:33
Посетено:
2187
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/14494-natsionalni-nagradi-aliants-balgariya-za-zhivopis-skulptura-i-grafika