Пресконференции

За първи път в Пловдив – музикален фестивал "Camerata"

Покана за пресконференция

◊ СЪБИТИЕТО

Организаторите на Фестивал „CAMERATA“, Фондация „Музикална младеж“ и Арт Галерия - Музей „Филипополис“ имат удоволствието да ви поканят на пресконференция на 21 ноември, понеделник, от 11 часа, в АртГалерия - Музей "Филипополис", гр. Пловдив, ул. „Съборна” 29.

Пресконференцията е във връзка с провеждането за първи път в Пловдив на музикален фестивал „CAMERATA“.


◊ ФЕСТИВАЛЪТ "
CAMERATA"

На 23, 25 и 26 ноември 2011 в салоните на Арт Галерия - Музей „Филипополис“ ще прозвучат камерни произведения от Вивалди до Чайковски. Участници в трите концерта са трима млади, но с голям международен авторитет музиканти. Баритона Алек Аведисян – един прецизен млад музикант, който освен оперните роли покорява световните сцени и със своите камерни концерти. Цигуларят Марио Хосен – съвременният Паганини, виртуозът с впечатляващ стил на изпълнение, който майсторски съчетава класическия подход с филигранната романтична изразителност. Сопраното Силвия Тенева – любимата ученичка на ненадминатата Райна Кабаиванска, съчетала в сценичните си изяви нежността на Жулиета и решителността на Вагнеровите героини.

Организаторите на Фестивал „CAMERATA“, Фондация „Музикална младеж“ и Арт Галерия - Музей „Филипополис“ предоставят сцена на млади изпълнители в сферата на камерното музициране, в атмосферата на Пловдив от епохата на Възраждането и заобиколени от картините на най-известните български художници. В бъдещите издания на Фестивала ще бъдат канени млади музиканти с определен интерес към камерната музика от целия свят.

Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
19.11.2011 г. 21:25
Етикети:
музикални новинипресконференциякамерна музика
фестивал в Пловдив
фестивал Camerata
Посетено:
1471
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/13600-za-parvi-pat-v-plovdiv-muzikalen-festival-camerata