Пресконференции

Пресконференция на Райна Кабаиванска

По повод XI Международен майсторски клас

Пресконференция на Райна Кабаиванска


◊ ПОКАНА

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на пресконференцията на Райна Кабаиванска, която ще се състои на 12 септември  2011 г. (понеделник) от 11 часа в Гранд хотел „София“, зала „София“.

Райна Кабаиванска пристига в България, за да проведе своя XI Международен майсторски клас, организиран от Нов български университет. Прослушването на кандидатите ще бъде на 13 септември, обучението ще продължи от 14 до 29 септември 2011 г. Майсторският клас на Райна Кабаиванска ще бъде в Софийска опера и балет.

Участие в пресконференцията ще вземат г-жа Райна Кабаиванска, г-н Георги Текев, Изпълнителен директор на Нов български университет и г-жа Десислава Тальокова, Изпълнителен директор на фондация „Америка за България“.

Най-добрите участници от майсторския клас на Райна Кабаиванска ще представят Галаконцерт със специалното участие на Райна Кабаиванска, в съпровод на оркестъра на Софийска опера и балет, и под диригентството на Найден Тодоров, който ще се проведе на 30 септември и ще открие честванията на 20-годишния юбилей на Нов български университет.

И тази година най-добрите изпълнители от майсторския клас ще получат стипендии за обучение от фонд „Райна Кабаиванска” на НБУ. Генерален спонсор на Майсторския клас на Райна Кабаиванска е фондация “Америка за България”, която вече трета поредна година осигурява стипендии за фонд „Райна Кабаиванска“.


◊ ОЩЕ

През 2010 г., благодарение на осигурените от фондация „Америка за България“ средства, стартира и международният проект “Райна Кабаиванска представя свои студенти на международна сцена” под егидата на Нов български университет. Първата продукция на проекта бяха четири спектакъла през декември 2010 г. на “Бохеми” от Джакомо Пучини на сцената на Софийската опера и балет, съвместно с Театро комунале в Модена. Проектът продължава през 2012 г. в Италия.

Очаква се новото издание на майсторския клас на Райна Кабаиванска да бъде с най-голямо международно участие от проведените досега майсторски класове – за прослушването вече са се записали млади изпълнители от България, Италия, Корея, Полша, Русия, Франция, САЩ, Кипър, Венецуела, Израел, Япония, Сърбия, Нигерия.

Събитието е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката – проф. Сергей Игнатов, и Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, Посланик на Република Италия в България. Спонсори на майсторския клас на Райна Кабаиванска са Гранд хотел „София“ и верига магазини „Фантастико“, Modena Fashion.

Крайният срок за кандидатстване за майсторския клас на Райна Кабаиванска е 9 септември 2011 г. Записването се извършва през www.rainakabaivanska.net.





Автор:
Веселина Василева
Публикация:
02.09.2011 г. 21:41
Посетено:
1889
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/13055-preskonferentsiya-na-rayna-kabaivanska