Пресконференции

Пресконференция по повод първото идание на Sofia Paper Art Fest 2011

3 май - 30 юни, в 10 галерии в София, с участие на 100 артисти от 36 страни

◊ ПОКАНА

Заповядайте на 3 май, вторник, от 11.00 часа в Софийската градска художествена галерия на пресконференция по повод първото идание на Sofia Paper Art Fest 2011 (София Хартиен Арт Фест 2011).

Фестивалът ще се проведе между 3 май и 30 юни в 10 галерии в София, с участие на 100 артисти от 36 страни.

На пресконференцията ще присъстват кураторите - д-р Талия Врачопулос (САЩ), Лиса Малкамо (Финландия) и Даниела Тодорова (България), както и чуждестранните участници в Биеналето:
. Helene Tshacher (Президент на световната хартиена организация);
. Susan Stockwell;
. Rie Hachiyanagi;
. Bill Packburn - американски артист
. Jinwon Chang - корейски артист
. Ran Hwang - корейски артист


Ще ви запознаем с цялостната програма на Феста - изложби, творчески работилници, концерти на живо, инсталации в градска среда. Фестивалът започва на 3 май, вторник, от 18 часа с откриване на Международното биенале на хартията в СГХГ и продължава до 30 юни.

На всички участници в пресконференцията ще бъдат раздадени CD със снимки от всички изложби в рамките на София Хартиен Арт Фест и програма.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

От 3 май до 30 юни в София ще се проведе първото издание на Sofia Paper Art Fest 2011 (Хартиен Арт Фест София 2011). Събитието се провежда под наслов „В хармония с природата” и има за цел да представи в публичното пространство нестандартни произведения на изкуството от хартия, поддържащи естествен диалог с природата, хармонично водещи до възприемане на идеята за нов еко-поглед към изящното изкуство и дизайн. Ще участват 100 автори от 36 страни.

В рамките на фестивала се организира Международно биенале на хартията, Аматерас - Ежегодна изложба за изкуство от хартия, изложба "Зелена архитектура", изложба на студенти и преподаватели от НХА, инсталации от хартия в градска среда, творчески работилници на открито за всички възрасти, филмово предизвикателство по темата за киноартисти и концерти на живо за всички в двора на НХА.

Фестивалът ще участва и в Нощта на музеите и галериите в София на 14 май с Улица на хартията.
Фестивалът ще се проведе в Софийската градска художествена галерия, Природонаучния музей, Националната художествена галерия, галерия "Мазда", Галерия и Парково пространство към Министерство на външните работи, Национална Галерия за чуждестранно изкуство, Арена ди Сердика, галерия "Арт Алея", галерия "Алтера", пл. "Славейков".

Присъстващи чуждестранни гости:
. Richard Vine - редактор на Art in America, специализирал в азиатски изкуства;
. Helene Tshacher - Президент на световната хартиена организация;
. Susan Stockwell;
. Rie Hachiyanagi.

По-известни имена:
. Тhalia Vrachopolous, USA – главен куратор на Международното биенале в София;
. Richard Vine, USA – гл. редактор на "Art n America";
. Helene Tshacher - артист;
. Liisa Malkamo – куратoр, Финландия;
. Bill Packburn;
. Susan Stockwell;
. Han Ho – артист, Корея;
. Jinwon Chang – артист;
. Rie Hachiyanagi – артист;
. ByungHun Park, Sobin Park;
. Ran Hwang;

. Повече информация на адрес http://amateras.eu


Автор:
Екип на Фондация "Амтерас"
Публикация:
01.05.2011 г. 18:40
Посетено:
1946
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/12264-preskonferentsiya-po-povod-parvoto-idanie-na-sofia-paper-art-fest-2011