Пресконференции

Пресконференция за фестивала "Един свят". 3дравето е твое право

Фестивалът, който прожектира без компромис и единствено филми с характер

Пресконференция за фестивала "Един свят". 3дравето е твое право


◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Къщата за човешки права” и Чешки център София представят Третия международен фестивал за документални филми, посветени на човешките права „Един свят” от 4 до 10 октомври 2010 г. в София.

Здравето е твое право

Специален гост на фестивала е Шибу Куриакосе от Керала, Индия


Пресконференцията за фестивала е на 1 октомври 2010 г. в Лилав салон, Чешки център от 11 часа, заповядайте!

За първи път в София!!! Йога на смеха на пресконференция


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

Филмовата програма включва документални филми, които могат да подобрят живота ни, ако се вслушаме в посланията им. Специално внимание отделяме тази година на българските документални филми „Треска за евро” на Радостина Николова, "For sale" на Юлия Кънчева и много други. Програмата френски документални филми представя два филма на Уилям Карел, режисьор на „Операция Луна”, скандален документ за американския спектакъл със стъпването на Луната.

Очакваме ви на пресконференцията за фестивала на 1 октомври от 11 часа в Чешки център, там ще имате възможност да участвате в сесия по Йога на смеха и ще разберете какво ще се случи по време на съпътстващите събития на фестивала.

Съпътстващите събития и прожекции се ръководят от вярата, че има начини да се преборят несправедливостта и болестите, но промяната трябва да дойде отвътре и е дело на всеки един от нас.

Прожекциите ще се случат в Чешки център, Чайната на Бенковски, Червената къща и Евро Синема. В програмата са включени дискусии с образователна и обучителна цел, срещи с режисьори на филми и др.. „ЕДИН СВЯТ” показва света такъв, какъвто е. Това е фестивалът, който не гримира актьорите, защото те са реални личности, фестивалът, който не съди, защото изводите се оставят за зрителите, фестивалът, който прожектира без компромис и единствено филмите с характер.
Автор: Георги Христов, "Един свят" България
29.09.2010 г. 22:50
Посетено: 1347
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/10802-preskonferentsiya-za-festivala-edin-svyat-3draveto-e-tvoe-pravo