Пресконференции

Пресконференция за "Оперни вечери в парка"

В три поредни вечери на 10, 11 и 12 септември ще има представления на операта „Лакме” от Лео Делиб

◊ СЪБИТИЕТО

На 8 септември, сряда, от 10.30 ч., в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” (бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” № 82) ще се проведе пресконференция по повод организираните от Столична община и Софийската опера и балет „Оперни вечери в парка”.

В пресконференцията ще участват кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и директорът на Софийската опера проф. Пламен Карталов.

На откритата сцена в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” гражданите и гостите на столицата ще могат да се насладят на оперното изкуство. В три поредни вечери на 10, 11 и 12 септември ще има представления на операта „Лакме” от Лео Делиб.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

"Оперни вечери в парка" се организира от Столична община и Софийската опера и балет, под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, с любезното съдействие на Министерство на отбраната.

Културната проява е посветена на Деня на София – 17 септември. Провеждането на оперните вечери е първото подобно събитие в красивата градина на Военна академия, която от това лято е отворена за широк обществен достъп, благодарение на усилията и грижата на Столична община, със съдействието на Министерство на отбраната.

Темата за Изтока винаги е привличала оперните композитори, на това увлечение се дължи и създаването на „Лакме“ - най-ценното произведение на Делиб.

Изпълнението на главните роли е поверено на Бисер Георгиев и Диана Василева, Станислава Иванова, Диана Генова, Мирослав Андреев, Пламен Папазиков. Диригент е Григор Паликаров, режисьор Пламен Карталов, сценографията е на Миодраг Табачки.

Постановките започват от 20.00 ч. в парка на Военната академия на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” № 82. Билети могат да се намерят на касата на Операта, ул. „Врабча” № 1, тел: 02/987 13 66.

Автор:
Мария Томова
Публикация:
07.09.2010 г. 23:49
Посетено:
1415
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/26/news/10639-preskonferentsiya-za-operni-vecheri-v-parka