Годишнини

Дина Шошева – 25 години на театралната сцена

Заслужени значка и почетна грамота от Съюза на българските артисти

Дина Шошева – 25 години на театралната сцена
Сн. momchilmihaylovimageware


◊ СЪБИТИЕТО

Актрисата от ДТ "Сава Огнянов" - Русе, Дина Шошева, чества 25 години на театралната сцена на 27 март 2009.

Два празника се събраха на голямата сцена на Доходното здание - Международния ден на театъра и юбилейната годишнина на актрисата, която работи в Русе от 1996 година.


◊ ПОВЕЧЕ

Изборът на пиеса не бе случаен - „Хотел между тоя и оня свят” от Ерик-Емануел Шмит.

Годишнините в живота на всеки един човек са повод за равносметка и момент, който предразполага към философски размисъл. В спектакъла Дина Шошева показва отново присъствие, което се запомня. На сцената тя е естествена, завладява публиката с невероятното си излъчване. Флиртът й със зрителите и колегите й на сцената е лек и елегантно поднесен, увлича, и всички стават част от магията на театъра. А нали това е изкуството, умението да накараш публиката да ти повярва - на историята, на героинята.

Така и в пиесата актрисата отново засвидетелства пред русенската аудитория своята обич и вярност. „Хотел между тоя и оня свят” е философски прочит на стойността на живота, но в онзи критичен момент, когато човек попада в болницата в кома. Крачката до отвъдното е една, както и крачката до реалността, шансът е в ръцете на съдбата. Може би това е моментът за размисъл и многобройните въпроси от типа: колко сме обичали и дали още обичаме себеподобните си, каква всъщност е била мисията ни в живота или пък греховете, които натрупваме, колко са, и защо се намираме в безвремието между тоя и оня свят. А асансьорът на живота къде ще ни отведе, на коя земя - долната или горната.

Изборът на Дина Шошева да я видим още веднъж в спектакъла, е чудесен и изпълнен с посланието за следващата годишнина - как да продължи. Актрисата, която е 25 години на сцената, е благодарна на публиката, подкрепяща я с присъствието си и бурните аплаузи.

За приноса си за развитието на театралния живот Дина Шошева получи значка и почетна грамота от Съюза на българските артисти.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
29.03.2009 г. 22:49
Посетено:
2175
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/7599-dina-shosheva-25-godini-na-teatralnata-stsena