Годишнини

Стойчо Маджарски на 70 години

Юбилейна вечер в Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

На 23 февруари 2009 г. от 18.30 часа в Старозагорското читалище „Кл. Охридски” ще бъде отбелязан 70-годишния юбилей на поета и писателя Стойчо Маджарски.

Честването на достойната годишнина на емблематичния за Града на липите творец ще премине като моноспектакъл, в който той ще разкаже интересни и ярки спомени от различни периоди в своя живот и ще прочете пред гостите си свои стихове, свързани с тези периоди.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ЮБИЛЯРЯ

Стойчо Маджарски е автор на 19 книги – поезия и проза. В момента той работи над юбилейната си, 20-та книга, която ще излезе през есента. Тя ще съдържа разкази и две новели, разкри в аванс авторът.

Стойчо Маджарски е роден в с. Маджерито през 1939 година. На 33 години заминава за Русия, където в продължение на 18 години работи и твори. Там излизат и първите му две книги – поетическият сборник „Вик от тайгата” и сборникът хумористични разкази „Смях без мито”.

Освен блестящ журналист, брилянтен майстор на поетичното слово и изящен автор на проза, Маджарски е и ценен преводач от руски и френски език.


Автор:
Анелия Овчарова
Публикация:
18.02.2009 г. 18:42
Посетено:
1789
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/7326-stoycho-madzharski-na-70-godini