Годишнини

Честваме 174 години от рождението на Вазов със световна премиера на „Урок по български“ в 7Arts.bg

Гледаме театралния спектакъл на живо от всяка точка на света само за 6,99 лв.

Честваме 174 години от рождението на Вазов със световна премиера на „Урок по български“ в 7Arts.bg

В период от годината, в който повечето театри закриват театралния сезон, стрийминг платформата за сценично изкуство 7ARTS поставя началото му. На 9 юли, точно когато отбелязваме 174 години от рождението на Иван Вазов, на живо директно от сцената на Театър „Българска Армия“ в 19:30 ч. ще бъде излъчена постановката „Урок по български“, достъпна за гледане в целия свят. Желаещите да гледат постановката могат да го направят, закупувайки своя виртуален билет на стойност 6,99 лв. от ТУК.

Поетичният спектакъл представя 11 от неувяхващите творби на Вазов, сред които „Българският език”, „Левски”, „Майка ми”, „Отечество любезно, как хубаво си ти” и др. Всички те са представени от любими български артисти - Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Лара Златарева, Ясен Атанасов, Йордан Алексиев и др. Сценичната адаптация е на Иван Налбантов. За сценографията и костюмите е отговорна Нина Пашова, а музиката е дело на Дони - Добрин Векилов. 

С излъчването на „Урок по български“, 7ARTS стартира серия от вълнуващи културни събития. Сред тях са театрални, музикални, оперни и други спектакли, достъпни за гледане на живо в платформата през следващите месеци. Инициативата има за цел да предостави на българите по цял свят възможност да се докоснат до постановките на някои от най-големите сцени у нас, независимо от разстоянието. 

Следващото събитие, което платформата ще представи на живо е едно от най-известните оперни произведения на италианския композитор Джузепе Верди - „Аида“, част от Opera Open 2024. На 20 юли от 21:00 ч. класическото произведение ще бъде излъчено на живо от Античен театър, Пловдив. Онлайн билетите са на цена от 19,99 лв. и вече са в продажба ТУК.

 

ПОВЕЧЕ ЗА 7ARTS:

7Arts.bg е единствената платформа в България, която събира на едно място толкова голямо разнообразие от изкуства както от родната сцена, така и от световната. Компанията работи с някои от най-престижните български и световноизвестни културни институции.

Платформата излъчва на няколко езика в цял свят. Желаещите да гледат изкуство могат да го направят по няколко начина - чрез закупуването на месечен или годишен абонамент те получават достъп до целия каталог на 7Arts.bg; чрез наемане на конкретно заглавие, което им дава възможност да гледат премиерни заглавия извън каталога или чрез закупуване на виртуален билет за събитие на живо. 


 

Следете 7Arts.bg и в социалните мрежи:

      Facebook

      Instagram

      TikTok

Автор:
7ARTS
Публикация:
08.07.2024 г. 14:37
Етикети:
поетичен спектакълИван Вазовгодишнина
Театър „Българска Армия“
„Урок по български“
7Arts.bg.
стрийминг платформа за сценично изкуство
Посетено:
169
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/39485-chestvame-174-godini-ot-rozhdenieto-na-vazov-sas-svetovna-premiera-na-urok-po-balgarski-v-7arts-bg