Годишнини

Честване на Академик Калина Богоева

Един живот, посветен на изкуство, балет, сцена, преподаване и подпомагане на поколения млади български артисти и изпълнители

Честване на Академик Калина Богоева

На 4 октомври ще се състои честване на Академик Калина Богоева –  българска примабалерина и балетен педагог. В областта на методиката на класическия танц (Руска школа), както и в анализа и изучаването на балетния класически репертоар и балетна режисура, Калина Богоева е признат авторитет в България и чужбина.

Ще отбележим честването с документален филм посветен на Калина Богоева – творчески портрет на режисьора Йордан Джумалиев, съпътстван от авторска фотографска изложба и поезия, създадени от Академик Богоева.

Организатор на събитието е Фондация Етюд, в лицето на Ани Колиер и Галина Борисова. Изложбата и филмът могат да бъдат видени в работното време на галерия „Етюд“ до 14 октомври. 

Вход за откриващото събитие: с покани.

Работно време на галерия „Етюд“: от сряда до петък 15:00 ч. до 19:00ч.
В събота от 13:00ч. до 19:00 ч. Адрес: ул. „Цанко Церковски“ 34, 1164 ж.к. "Лозенец", София

...........................

Калина Богоева не само преподава, танцува и хореографира, но и фотографира, пише поезия и ни радва с нейното професионално отношение и всеотдайност, отдаденост и неуморна енергия. Ние – нейните колеги и ученици наистина сме щастливци, че сме били с нея през годините и сме станали и част от нейния живот и приятелство. Пожелаваме ѝ още много години на инициативи, лично здраве и професионални предизвикателства.

 

Повече информация:
Тук: http://etudgallery.com

Фейсбук събитие:  https://www.facebook.com/events

 

Автор:
Михаела Люцканова
Публикация:
02.10.2023 г. 13:32
Посетено:
652
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/37743-chestvane-na-akademik-kalina-bogoeva