Годишнини

Радио Варна празнува 88-ия си рожден ден!

Тайната на успеха на радиото е в неговата адаптивност към всички технологични промени

Радио Варна празнува 88-ия си рожден ден!: 1
Радио Варна празнува 88-ия си рожден ден!: 2

 

Радио Варна празнува 88-ия си рожден ден!

9 декември 1934 година е рожденият ден на първото обществено радио в България – РАДИО ВАРНА. 88 години се навършват днес от тържественото освещаване на Радио Варна през 1934 г. С концерт, излъчен от днешната сграда на театъра, започва на средни вълни редовната програма на Радио Варна. Това е първото радиопредаване в България – събитие, което поставя началото на първото българско радио - Радио Варна.

Началото е поставено една година по-рано от ученика във варненската мъжка гимназия Димитър Кулев, който с помощта на своя учител по физика успява да сглоби любителски радиопредавател.

“Числото 8 е символ на успех, на просперитет, на самочувствие, на решителност. Ние в Радио Варна си пожелаваме от всичко по 2, защото ставаме на 88. Имайки предвид, че като обърнем осмицата - това е една безкрайност, т.е. безкрайната ни любов към радиото, също можем да я умножим по две“, казва директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева.

„Убедена съм, че Радио Варна ще оцелее и в следващите 12 години и ще става все по-силно и по-силно, защото сме се справяли с предизвикателствата в миналото и продължаваме да го правим и сега, и съм убедена, че това ще се случи до 100-те, които съвсем бързо ще дойдат. Тайната на успеха на радиото е в неговата адаптивност към всички технологични промени, затова си мисля, че бързият напредък на технологиите, които ние следваме безотказно, ще направи радиото устойчиво. Ние и сега произвеждаме мултимедийна програма, мисля че ще я задълбочаваме в годините. Много предавания могат да бъдат гледани онлайн, програмата ни може да бъде слушана на www.bnr.bg/varna, имаме излъчвания на живо в социалните мрежи, които информират за събитията в мига, в който се случват“, отбелязва още Наталия Чешмеджиева.

Автор: Катя Василева
09.12.2022 г. 17:39
Посетено: 456
Етикети: годишнина, Радио Варна, БНР, Наталия Чешмеджиева, Димитър Кулев, 88 години
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/36036-radio-varna-praznuva-88-iya-si-rozhden-den