Годишнини

Честит рожден ден на театралната легенда Грациела Бъчварова!

На 7.09.2022 г. Грациела Бъчварова отбелязва 89-ия си рожден ден

 

Честит рожден ден на театралната легенда Грациела Бъчварова!

Родственица на Стоян Бъчваров, основоположника на Варненския театър, живата история на театъра, магнетична актриса, създала незабравими образи на театралната и филмова сцена, обществена личност с ярки граждански позиции, Грациела Бъчварова е удостоена с високото звание Почетен гражданин на Варна, награда "Варна" и много други отличия.

За 100-годишния юбилей на театъра през 2021 г. на нея по право се падна честта да открие бюст паметника на патрона Стоян Бъчваров.

Театралната легенда никога не е спирала да се интересува от творческите постижения на своя театър. Щастлива е, че 89-ият ѝ рожден ден днес съвпада с премиерата на "Инстинктът", първата пиеса от летоброенето на Варненския театър, поставена от Стоян Бъчваров, която екипът възкресява в началото на 102-ия си сезон.

За съжаление Грациела не може да присъства на спектакъла, но се вълнува от премиерата и изпраща пожеланията си за успех на режисьора Стоян Радев Ге.К. и най-младите актьори на Варненския театър, които с най-старата пиеса прехвърлят мост във времето.

Времето, в което следи оставят само най-добрите. Като Грациела Бъчварова!

Честит рожден ден, Граци! Бъди здрава и със силен дух! Варненският театър, твоят театър, ти поднася обичта и признанието си!

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
07.09.2022 г. 14:39
Посетено:
966
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/35342-chestit-rozhden-den-na-teatralnata-legenda-gratsiela-bachvarova