Годишнини

Националният военноисторически музей с кампания по повод своя 105-годишен юбилей

Кампания "105 години заедно". Срок за участие - до края на месец юни

Националният военноисторически музей с кампания по повод своя 105-годишен юбилей

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

В годината, в която Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва своята 105-годишнина, екипът на Музея инициира кампанията "105 години заедно".

Нейната цел е да събере спомени от посещения в НВИМ, послания, пожелания и препоръки под формата на снимки или видеа на нашите най-големи приятели – посетителите, които всеки ден ни вдъхновяват да бъдем по-добри в работата си и да търсим нови, любопитни пътища, по които да представяме историческото минало. Инициативата се стреми да покаже, че във времена, когато физически сме отдалечени един от друг, хубавите спомени и усмивки могат да ни преведат през предизвикателствата, за да бъдем отново заедно.   

Всеки, който желае да участва в кампанията „105 години заедно“ и да бъде част от празника на Музея, може да изпрати снимки или видео на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com, до края на месец юни. Получените видео послания и снимки ще станат част от празнично видео, което ще бъде публикувано на рождения ден на НВИМ – 4 юли.  

Припомняме, че Музеят е създаден на 4 юли 1916 г., когато в разгара на Първата световна война Главнокомандващият Действащата армия ген. Никола Жеков издава заповед № 391. С този акт започва събирането на ценности, които свидетелстват за най-значимите събития от военната история на България, и е поставена основата, върху която в следващото столетие се развива Военния музей.

* * *

За контакти:

0886/399 382 – Ралица Досева
0886/678 701 – Славея Сурчева

 

Автор: НВИМ
01.02.2021 г. 12:32
Посетено: 192
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/32266-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-s-kampaniya-po-povod-svoya-105-godishen-yubiley