Годишнини

Националният военноисторически музей отбелязва годишнината от гибелта на Левски

Образователна програма за деца и родители разказва за делото на Апостола

Националният военноисторически музей отбелязва годишнината от гибелта на Левски

 

◊ ПОКАНА

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от гибелта на Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на делото на Апостола. Тя ще може да бъде посетена на 17 февруари (неделя) от 10.30 и 14.00 ч. в киносалона на Музея.

Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ ще представи не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и ще покаже как той присъства в спомените на съвременниците си. Малките гости на Музея заедно със своите родители ще могат да разсъждават върху това, какво е наследството, което ни е завещал Левски, пренесли ли сме завета му във времето и какво е нашето разбиране за Апостола на свободата днес.

Посетителите ще могат се докоснат и до малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ има честта да съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на Музея.

По повод годишнината, постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи извънредно на 18 и 19 февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 ч.

 

 

Автор: НВИМ
15.02.2019 г. 14:26
Посетено: 835
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/29019-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-otbelyazva-godishninata-ot-gibelta-na-levski