Годишнини

Мими Балканска е лице на пощенска картичка по повод 100 години професионална оперета в България

Илюстрованата пощенска картичка е в ограничен тираж от 631 броя и има колекционерска стойност

Мими Балканска е лице на пощенска картичка по повод 100 години професионална оперета в България

 

◊ СЪБИТИЕТО

Илюстрована пощенска картичка и печат „100 години професионално изкуство в България” ще бъдат валидирани на 19 декември в Националния музикален театър. Изданието е по повод юбилейната 2018-та година, в която честваме 100 години от началото на професионалната оперета в България и 70 години от създаването на Националния музикален театър.

На картичката са изобразени емблемите на българската оперета – голямата оперетна актриса Мими Балканска, бащата на българската оперета Ангел Сладкаров и един от основоположниците, а по-късно и патрон на Музикалния театър – Стефан Македонски

Церемонията по валидирането ще започне в 11 часа в централното фоайе на Музикалния театър на бул. „Васил Левски” 100. Пощенско-филателното издание ще бъде валидирано от главния изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки и от директора на Националния музикален театър Марияна Арсенова.

След валидирането на печата и пощенската картичка във фоайето на театъра ще бъде открита временна пощенска станция, в която ще се предлага филателното издание. Негов художник е Мая Стайкова.

Илюстрованата пощенска картичка ще е в ограничен тираж от 631 броя и затова има колекционерска стойност. Печатът ще е първодневен с дата 19 декември и ще важи само три дни от датата на валидирането му след което ще бъде прибран за съхранение в Архива на Министерството на транспорта и съобщенията.

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
18.12.2018 г. 14:58
Посетено:
873
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/28773-mimi-balkanska-e-litse-na-poshtenska-kartichka-po-povod-100-godini-profesionalna-opereta-v-balgariya