Годишнини

Безплатен вход за къща музей „П. К. Яворов” по повод 140-годишнината от рождението на поета

Безплатен вход за къща музей „П. К. Яворов” по повод 140-годишнината от рождението на поета

 

◊ ПОКАНА

На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец Пейо Яворов, от 11,30 до 13,00 часа, в двора на къщa музей  „П. К. Яворов”, на ул. „Г. С. Раковски” в столицата, студенти поети от СУ „Св. Климент Охридски” ще представят свои творби, посветени на П. К. Яворов.

По инициатива на Дирекция „Култура” към Столична община ще бъдат раздавани флаери с негови произведения, а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна.

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов” може да бъде разгледана в рамките на работния ден. Входът е безплатен!

Проявата е част от културния календар на Столична община и на Националния литературен музей по повод годишнината от рождението на Яворов. На 11 януари ще бъде официалното честване в Големия салон на БАН, когато ще бъде представена изложбата „Път, на който не съзирам края…” и ще бъде открита конференцията „Между денят и тмата…”, организирана от НЛМ и Института за литература към БАН.

Автор:
Национален литературен музей
Публикация:
09.01.2018 г. 16:38
Посетено:
1121
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/26947-bezplaten-vhod-za-kashta-muzey-p-k-yavorov-po-povod-140-godishninata-ot-rozhdenieto-na-poeta