Годишнини

Тържествено честване на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин

Откриване на обновената документална експозиция в Дом-паметник „Елин Пелин”, село Байлово

Тържествено честване на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин


◊ ПОКАНА

Тържествено честване на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин

На 15 юли 2017 г., от 18.00 ч., в село Байлово – родното място на класика на българската литература Елин Пелин, директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов и кметът на Община Горна Малина Ангел Жиланов ще открият официално обновената документална експозиция в Дом-паметник „Елин Пелин”. Осъвременяването на експозицията, посветена на живота и творческия път на писателя, бе реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В 18.30 ч. пред паметника на писателя в центъра на селото, ще бъде връчена Националната литературна награда „Елин Пелин”, учредена през 2016 г. от Община Горна Малина със съдействието на Съюза на българските писатели. Наградата се връчва на български писател – белетрист с трайно присъствие в съвременната българска литература за цялостно творчество и принос през последните 10 години в областта на прозата.

Официални гости на събитието ще бъдат президентът на Р България Румен Радев и зам.-министърът на културата Румен Димитров.

След 19.00 ч. програмата ще продължи с тържествен концерт.

Автор:
НЛМ
Публикация:
13.07.2017 г. 17:24
Посетено:
1905
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/26085-tarzhestveno-chestvane-na-140-godishninata-ot-rozhdenieto-na-elin-pelin