Годишнини

Галерия "Витра" на седем години

Ретроспективна фотоизложба на Юрий Василев

Галерия "Витра" на седем години

 
◊ СЪБИТИЕТО

Ретроспективна фотоизложба - Нашите първи седем години
Юрий Василев. Витраж - проекти и реализации


◊ КЪДЕ И КОГА

Галерия Витра, Варна, ул. "Генерал Скобелев", № 88/90

Откриване: 08 юни 2006 г., четвъртък, от 19.00 часа
Пресконференция за журналисти: 08 юни, 14.00 часа


◊ ЕТО КАКВО

Станахме на седем години, ура! От това следва, че:

1. Имаме нашите Първи седем години.
2. Завършихме успешно първи клас и можем да четем, пишем и смятаме.
3. Преболедувахме по-голямата част от детските болести, а за други получихме ваксина.
4. Предстои ни пубертет!

Забележка: За последното Ви молим да проявите снизходителност, ако в следващите няколко години забележите признаците на трудната ни възраст, за което предварително Ви благодарим!

По този повод сме подредили изложба от проекти и снимки на витражи, осветителни тела, огледала, пластики и др., които са направени през този период. Някои от проектите не са реализирани, но не по наша вина! А дали изложбата е детска работа, Ви каним да прецените сами на указаното място и време.


◊ И ОЩЕ

В експозицията са представени заснетите реализации главно на витражи, изпълнени по поръчка за конкретни интериори, тъй като тяхното излагане по друг начин е практически невъзможно. По-малко място е отделено за фотографии на експонати от изложби и от историята на галерията.

По тази причина, всъщност, заслугата за осъществяването на тази изложба е изключително на нашите клиенти – тези хора, които се осмелиха да ни повярват, някои от тях многократно, за което горещо им благодарим!

Благодарим също така и на нашите колеги и приятели, които също вярваха в нас и с доверието си ни окуражиха!

Благодарим и на все по-многобройните си конкуренти, които, попълвайки пазара, ни лишават от унизителното самочувствие на бели врани!

Най-много, разбира се, благодарим на човека, който ще отнесе нашата четвърта награда. Кой е той – това ще стане известно, по традиция, в момента на връчването, но заслугите за които е удостоен, можем да кажем сега: За вниманието, разбирането, подкрепата и родителската грижа към нас през нашите трудни Първи седем години, както и за готовността му тази подкрепа и грижа да продължи и през предстоящия ни пубертет!

Наградата ще бъде връчена на откриването на изложбата, на което каним и Вас. Ще ни бъде приятно да бъдете наши гости, ние, които за изминалите седем години се научихме да бъдем екип:

Искра Павлова – галерист
Юрий Василев – художник
Автор:
Искра Павлова, Галерия "Витра"
Публикация:
01.06.2006 г. 14:37
Посетено:
999
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/2361-galeriya-vitra-na-sedem-godini