Годишнини

9 години галерия "Буларт"

Акцент в културния живот

С кураторския проект ИСТАНБУЛ НА ФОКУС галерия БУЛАРТ отбелязва сакралните 9 години от първата изложба в салона на ул „Шипка” 22.

Създадена през 1996 година, галерията обитава пространството в строената в началото на миналия век аристократична къща на доктор Тошков.

БУЛАРТ се превърна в средище на комуникация между различните културни групи, в трамплин на младите дарования и мотор на интелектуални провокации.

В залите на галерията са гостували над 150 художници от България, Белгия, Словакия, Русия, Македония, САЩ, Холандия, Германия. Представени са над 280 изложби - самостоятелни и кураторски проекти.

▪ Галерия БУЛАРТ е сред създателите на фестивала на пластичните изкуства АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО и куратор на първите три издания.

▪ Галерия БУЛАРТ е организатор на първия национален дамски пленер по живопис, на детски ателиета по живопис, на пътуващи графични изложби, както и двигател на програмата за дебютни проекти.

▪ Галерия БУЛАРТ връчва традиционна годишна награда за творец и за медия. Носителите ще станат ясни в петък, 14 октомври, по време на отриването на изложбите.


*** Още 10 х 9 творческо дълголетие на партньорите ни от Галерия "Буларт"!

Eкип на Културни новини
Автор:
Дора Дончева
Публикация:
25.11.2005 г. 11:35
Посетено:
805
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/1301-9-godini-galeriya-bulart