Годишнини

Юбилейно тържество на проф. д-р Надежда Драгова

Писател, драматург, изследовател на българската и балканската литература и култура

◊ СЪБИТИЕТО

НГФ „Българка"
организира

Юбилейно тържество на проф. д-р Надежда Драгова по повод нейната 80-годишнина

С участието на Камерен хор към БАН с диригент Мария Вълчанова-Любенова

На 1 юни 2011 г. (сряда) от 17.00 часа
в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", София


Проф. д-р Надежда Драгова е специалист по старобългарска и възрожденска литература, по културна история на Балканите; писател и драматург; преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, в Шуменския и в Благоевградския университети; преподавател в Букурещ, Белград и Берлин; член на Сдружението на българските писатели, Международната фондация "Никос Казандзакис", Международната асоциация на жените драматурзи, Българската секция на Европейската фондация за култура – Амстердам; редактор на "Zeitschrift fur Balkonologie" - Йена, Германия.


◊ ОРГАНИЗАТОРИ И УЧАСТНИЦИ

НГФ „Българка” е неправителствена женска организация, основана през 1998 г. с цел да работи за изграждането на демократичното гражданско общество в България.

Чрез различни инициативи и форми НГФ „Българка” се стреми да допринася за съхраняването на моралните ценности и на християнските  добродетели, да съдейства за духовното и интелектуалното развитие на нацията, да култивира гражданско поведение и самочувствие на българите като патриоти, като част от европейското семейство и като граждани на света.


Камерен хор към Българската академия на науките – гр. София, с диригент Мария Вълчанова–Любенова, е създаден през декември 2008 г. по инициатива на Института по изкуствознание при БАН. За краткото си съществуване хорът участва активно в културния живот на София и страната. Диригентката Мария Вълчанова-Любенова е докторант в БАН, сектор „Музика”. Хорът е носител на награда от 33-я международен майски хоров конкурс “Проф. Г. Димитров” – Варна, 2011 г.

Автор:
Любомир Ангелов
Публикация:
30.05.2011 г. 09:48
Посетено:
3058
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/12582-yubileyno-tarzhestvo-na-prof-d-r-nadezhda-dragova