Годишнини

20 години ИК "Колибри"

Стотици любими писатели… Хиляди издадени книги… Милиони страници… Милиарди думи…

20 години ИК "Колибри"


◊ СЪБИТИЕТО

20 години ИК „Колибри“

Стотици любими писатели… Хиляди издадени книги… Милиони страници… Милиарди думи…


20 години Колибри, книгите които ви обичат


Имаме удоволствието да споделим с вас едно голямо за издателството ни събитие – този месец ИК „Колибри“ става на 20 години!

За тези 20 години оставихме след себе си стотици любими писатели, хиляди издадени книги, милиони напечатани страници и милиарди написани думи, 20 години работим с любов и всеотдайност към книгите и планираме да отбележим празника по подобаващ начин!


◊ ПРАЗНИКЪТ

Програма ноември-декември 2010

• 23 ноември – стартира новият сайт на издателството; модерен и функционален дизайн и големи отстъпки през целия декември! Очакваме ви на www.colibri.bg

• 1 декември – ще се състои премиерата на „
Киното и останалият свят. Двоен поглед“ на Анджей Вайда в Полския институт от 18 ч. Книгата ще бъде представена от режисьора проф. Владислав Икономов, ученик на Вайда.

• 5 декември – излиза „Ние, гениите“ на
Жечка Георгиева, главен редактор и съдружник в ИК „Колибри“, английски филолог по образование и хуморист по призвание, книгата, която ще провокира интереса ви с представянето на издателството в една нова и неподозирана светлина.

• 7 декември – ще се състои голямото празненство, по случай 20-ия рожден ден на „Колибри“, забавна програма и концерт-изненада. Нашият начин да благодарим на всички вас за приятелството и сътрудничеството през годините. Събитието ще се проведе в Sofia Live Club с начален час 19 ч. Вход само с покани.

• 8 декември – „Колибри“ подготвя среща с най-превеждания и известен млад македонски писател
Гоце Смилевски, носител на Наградата за литература на Европейския съюз за 2010 г. Писателят, за когото Джошуа Коен казва: „Младият наследник на Гюнтер Грас и Хосе Сарамаго, Смилевски може би е новата необичайност... съвременен европейски новелист, който има послание към бъдещето на континента“. Срещата ще се състои в книжарница „Хеликон - Витоша“ от 18 ч.

• 9 декември е денят на Катрин Панкол (
Katherine Pancol) – най-нашумялата френска писателка, родена в Казабланка, която също ще гостува в България по покана на „Колибри“ и Френския културен институт. Панкол завършва френска литература, преподава френски и латински, работи като журналистка, докато един прозорлив издател не й предлага да напише книга. Следват 11 романа, а през 2006 г. на книжния пазар се появява „Жълтите очи на крокодилите“. Романът веднага става най-четеният във Франция, получава наградата на „Мезон дьо ла Прес“, а следващата година е удостоен и с наградата „Городец“. Междувременно Катрин Панкол е преведена на 25 езика, a книгите й са продадени в над три милиона екземпляра. Срещата с българската публика ще се състои във Френския културен институт от 18 ч.

• От 7 до 12 декември – заповядайте на Зимния панаир на книгата 2010, където „Колибри“ ще има атрактивен щанд с много изненади за публиката.


• През декември очакваме и две книги от български автори:

. „Моята Азия“ на Райко Матеев

 
Един българин решава да се измъкне от своя омагьосан „Бермудски триъгълник“ – кварталния супермаркет, панелката и мястото, където се правиш, че работиш.
След 94 дни плаване и 8000 морски мили през Черно, Мраморно, Егейско, Средиземно, Червено, Арабско и Андаманско море и Индийския океан, „Хелиос“ пуска котва в залива Ао й̆он на тайландския остров Пукет.

„Моята Азия“ е невероятен разказ за пътешествия, бури и приключения сред далечни острови и морета, за необикновени места и хора, за вечния човешки стремеж да видиш света.
 

. „Перфектно 1“ на Румен Алексов

Румен Алексов е завършил ВХТИ в София и до 1989 г. е работил в металургичния комбинат в Перник. След промените и „приватизирането“ на комбината, вече като свободна валенция, опитва късмета си в не един бизнес и за малко се разминава с едно от прословутите „куфарчета“. Писал е къси разкази, отличени с награди, но едва в новите времена намира материал за роман. „Перфектно 1“ е кримка за прехода със замесени научни открития, мръсни сделки, хомосексуални връзки и много пари на фона на съвременна България, при това написана леко, остроумно и извънредно приятна за четене.

• През декември „Колибри“ поставя началото на новата си поредица за фентъзи и фантастика с „Корпорация „Безсмъртие“ и „Цивилизация на статуса“ на Робърт Шекли, и „Гласът на острието“ на Джо Абъркромби.

• Очаквайте и нови книги на някои от най-нашумелите ни автори –
Иън Макюън, Жоржи Амаду и д-р Пиер Дюкан (Pierre Dukan), както и нови заглавия от поредицата „Съвременна европейска проза“.
Автор:
Жаклин Вагенщайн
Публикация:
23.11.2010 г. 21:56
Етикети:
Посетено:
1658
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/11215-20-godini-ik-kolibri