Годишнини

15 години Вокална група "Усмивки" - празничен концерт

Вокалната студия има издадени 3 самостоятелни албума с авторски песни

15 години Вокална група "Усмивки" - празничен концерт


◊ СЪБИТИЕТО

На 4 юни от 19.00 ч. в ДТ ”Гео Милев” - Стара Загора Вокална студия „Усмивки” при Народно читалище „Родина” с празничен концерт ще отбележи 15 години от създаването си.

В оригиналната програма ще прозвучат авторски песни на студията, интересно изпълнение на спиричуъл, фолклорни обработки, поп музика, индивидуални изпълнения – на фона на снимки и мултимедия от минали години. В края на концерта бивши участници в студията ще се качат на сцената, за да запеят заедно.


◊ ПОВЕЧЕ

Вокална студия ”Усмивки” при Народно читалище „Родина”, гр. Стара Загора е създадена през 1995 г. от Жанина Янкулова. През годините в студията са участвали стотици деца от всички училища и детски градини в града. През настоящия творчески сезон младите певци на възраст от 4 до 15 години са разпределени в 3 възрастови групи.

Вокалната студия има издадени 3 самостоятелни албума с авторски песни по музика на Жанина Янкулова, текстове на Мая Дългъчева и аранжименти на Стоян Янкулов - "Топка калпазана" (1999 г.), "Празници с усмивки" (2001 г.) и "Усмихнати ноти" (2009 г.). Шест от песните на „Усмивки” са включени в учебниците по музика от I до VI клас на издателство ”Просвета”, а 3 - в помагала за детските градини.

Бъдете добре дошли на концерта! Вход – най-хубавата ви усмивка!

Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
03.06.2010 г. 10:06
Посетено:
3538
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/25/news/10138-15-godini-vokalna-grupa-usmivki-praznichen-kontsert