In memoriam

Спомен за Андрей Баташов в Народния театър „Иван Вазов”

На 30 ноември в театъра ще бъде представена нова книга за големия актьор

Спомен за Андрей Баташов в Народния театър „Иван Вазов”


◊ ПОКАНА

Народният театър „Иван Вазов” ще отдаде почит на една от най-големите си звезди – незабравимия Андрей Баташов
, като бъде домакин на събитие, посветено на него.

На 30 ноември (сряда) от 18:30 часа всички, които искат да си спомнят с обич за великия актьор, изиграл емблематични роли на най-голямата ни сцена, са поканени на представянето на новата книга за него – „С любов в душата”.

„С любов в душата” е откровение, изтъкано от спомените на Теодора Баташова и приятели на харизматичния актьор, който винаги ще има специално място в сърцата ни, и което те ще споделят навръх Андреевден и ден, след като ще се навършат 6 години от мига, в който той напусна този свят.

Изданието, илюстрирано богато с фотографии от кариерата и живота на Андрей Баташов, е създадено от майката на актьора – Дора Баташова, със съдействието на близки негови приятели и колеги, както и на журналистката Велислава Дърева.

Книгата разказва фамилната история на рода Баташови и докосва част от изпълнения с любов, вдъхновение и безкраен талант свят на Андрей, който малцина имаха привилегията да опознаят отблизо, чрез спомените на негови колеги, близки и приятели.

И, разбира се, любимите руски песни на актьора и театрография на кариерата му, която остави ярка следа в историята на българския театър.

На сцената на Народния театър Андрей Баташов изигра едни от най-силните си роли, сред които в представленията „Престъпления на сърцето”, „На четири уши”, „Образ и подобие”, „Комедия от грешки”, „Венецианския търговец”, „Анатол”, „Портиерът”, „Сън в лятна нощ”, „Двама в люлката”, „Синята стая” и много други.


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
25.11.2016 г. 15:07
Етикети:
Посетено:
2749
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/24/news/24674-spomen-za-andrey-batashov-v-narodniya-teatar-ivan-vazov