Гледна точка

Емел Етем се покри на Марс

Мисли по зададена снимка от NASA

Емел Етем се покри на Марс


Сензационни снимки изпрати от Червената планета марсоходът Spirit! На една от тях се вижда силуета на жена, приседнала на камък. Взрях се с цялата си оптическа мощ в този удивителен извънземен образ и пред мен изгря лицето на Емел Етем! Ето къде се е покрила министърката на бедствията и авариите! На Марс! Забягнала е от медиите чак зад астероидния пояс! „Невероятно, но факт!”, помислих си аз в стила на списание „Паралели” и наистина! На Марс климатът е сух, няма опасност от наводнения, сушата не вреди на липсващите водни ресурси, а човешкият фактор е сведен до нула, абе направо - истински рай за всеки български министър!

Та седи си Емел Етем на Марс, прави си слънчеви бани като на Ривиерата и размишлява за ефекта на новата си прическа. А дали е сама? Едва ли. Напрегнах контактните си лещи до краен предел и в десния край на снимката забелязах следи от джипове. Грайфери на гуми. Ето оттук е минала министър Масларова. Очевидно тя плажува малко по-нататък в компанията на финансовия Министър. Орешарски обича ландшафта на Червената планета. Тайно в себе си той мечтае да пренесе тези необятни пясъчни полета и на Земята. Неговият блян негласно е споделен от министъра на земеделието и горите, който се е пльоснал по корем до един кратер малко извън кадър. До него са седнали по турски Станишев, Царя и Доган. Пляскат карти. Играят на 3:5:8 и всеки печели. О, извънземни чудеса!

Хубаво е на Марс. Спокойно е. Няма стачки. Няма вотове на недоверие. Няма обвинения за корупционни сделки с магистрали, газопроводи и атомни електроцентрали. Лошото е, че американците пак объркаха нещата. Пратиха своя марсоход на най-секретните координати и ето ви сензация! Разкрита е тайната извънземна база на българските политици. Вече е ясно, че те редовно се покриват на Марс и бивакуват близо до кратера Гусев на трийсетина метра от хребета Циолковски. Всичко си идва на мястото. Видя се къде летуват раците в лицето на най-ретроградните министри. Вече можем да си обясним и феномена на летящите чинии, които над България винаги са празни. И най-вече, и преди всичко, става ясно защо българските държавници се държат като паднали от Марс.

На финала ще споделя с вас още едно свое ужасяващо подозрение. Ами ако американците изпратят космическа сонда и на Венера? Какво ли ще видим оттам? Не ща и да си помислям за кадри на Азис сред венерините хълмове! Или за фотосесия на новите участници в българския „Сървайвър”. Защото българският шоу бизнес е като политиката – колкото по абсурдно, толкова по-добре. Едва сега успях да разбера онази знаменита фраза: „Спрете Земята, искам да сляза!” (даже рима се получи).
Народът е вперил поглед в звездите и тайно си мечтае да напусне Слънчевата система. Както е тръгнало и това ще стане. Нас ни зоват небесата... Бон воаяж, приятели!

Петър Краевски - фотолюбител
Автор: Петър Краевски
24.01.2008 г. 14:13
Посетено: 723
Етикети: Емел Етем
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/23/news/5213-emel-etem-se-pokri-na-mars