Гледна точка

Фестивал „Дни на българската музика“ в Банско

Жителите и гостите на Банско три дни ще слушат популярни български хитове

Няколко дена  след „Банско джаз фестивал“ – 2024, в града под Пирин планина ще се проведе Фестивал „Дни на българската музика“.

15 август (20:00)

Културното събитие започва на празничния с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“.  Двамата изпълнители Милчо Соколов и Кирил Веселинов са подбрали и ще изпълнят пред банскалии и гостите на Банско незабравими песни на композиторите Тончо Русев, Борис Карадимчев, Стефан Димитров и Развигор Попов.

16 август (20:00)

На втората вечер ще бъде концертът на рок група „Хоризонт“. Музикантите ще изсвирят  едни от най-популярните български рок хитове на всички времена, както и  свои парчета. Групата е съставена от Валери Славчев – китара и вокал, Валери Иванов – бас китара, вокал, Димитър Бенков – клавишни, вокал, Михаил Желев – барабани.

Преди тях на сцената ще се изявят най-добрите гласове на Банско, които се включиха в организираната от рокаджиите Национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“. Това са: Стефани Милушева, Криси Петрова, Георги Бърдарев, Михаела Бояджийска, Ивана и Ивона Малчови, Нели Михайлова и Александра Полежанова

17 август (20:00)

Последната вечер великолепната Йорданка Христова ще представи на публиката своя концерт-спектакъл „Завинаги“, съставен от нейните прекрасни хитове.

 

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
15.08.2024 г. 16:30
Етикети:
рок
Йорданка Хлистова
рок група „Хоризонт“
БГ Дуетът
фестивал Банско
Фестивал „Дни на българската музика
Посетено:
218
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/23/news/39657-festival-dni-na-balgarskata-muzika-v-bansko