Гледна точка

Представяне на монографията „Обезщетение за вреди при договорна отговорност“ с автор Силвия Цонева

17 декември 2021 г., 15.00 ч., Нов български университет

Представяне на монографията „Обезщетение за вреди при договорна отговорност“ с автор Силвия Цонева

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Право“ канят на представяне на монографията „Обезщетение за вреди при договорна отговорност“ с автор Силвия Цонева на 17 декември 2021 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Модератор на събитието е гл. ас. д-р Гинка Симеонова с дискутант доц. д-р Цветалина Петкова.  

Книгата разглежда въпросите на обезщетението за вреди при договорна отговорност, като ги групира в три глави – определяне на подлежащите на обезщетение вреди, определяне на обезщетението за имуществени вреди и особени хипотези на обезщетение.

Обсъдени са въпросите на причинната връзка, правилото за намаляване на вредите, позитивният и негативният интерес, абстрактният и конкретният метод, обезщетението за неимуществени вреди, неустойката и други.

Темите са проследени и в сравнителноправен аспект с акцент върху Конвенцията на ООН относно договорите за международна продажба на стоки, Принципите на УНИДРОА за международните търговски договори, Принципите на европейското договорно право и Общата референтна рамка.

***
По време на представянето книгата ще се продава с 10% отстъпка.
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

Автор: Център за книгата
07.12.2021 г. 16:34
Посетено: 501
Етикети: департамент „Право“, Център за книгата, НБУ, Силвия Цонева, доц. д-р Цветалина Петкова, гл. ас. д-р Гинка Симеонова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/23/news/33849-predstavyane-na-monografiyata-obezshtetenie-za-vredi-pri-dogovorna-otgovornost-s-avtor-silviya-tsoneva