Изложби

Изложба „Почетен професор Иванка Апостолова, д.н.“

16 ноември 2021 г. – 4 януари 2022 г., Библиотека на Нов български университет

Изложба „Почетен професор Иванка Апостолова, д.н.“

 

Изложба „Почетен професор Иванка Апостолова, д.н.“ е подготвена по повод 30-годишнината от създаването на Нов български университет и 20 години от удостояването ѝ със званието „Почетен професор на Нов български университет“ за цялостен принос към НБУ и утвърждаването му като съвременна образователна институция, за дейността ѝ като учен, преподавател и изследовател.

Изложбата представя почетен проф. Иванка Апостолова, д.н. като автор, съставител и научен редактор чрез библиотечни документи. Включени са рецензии за нейни трудове, както и произведения, в които е спомената.

По повод юбилея е създадена електронна интерактивна библиография, която е публикувана на сайта на Библиотеката в меню „Електронни ресурси“. След края на всяко библиографско описание е поставена интерактивна връзка към местонахождението на изданието в дадена библиотека, като най-често те водят към библиотечния каталог на Нов български университет. Втората връзка „НЕА на НБУ“ предоставя възможност за непосредствено запознаване с научното наследство на проф. Апостолова, което е индексирано в Научния електронен архив на НБУ. За целта по-голямата част от статиите са дигитализирани и до тях е осигурен свободен достъп.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.11.2021 г. 15:13
Етикети:
Научен електронен архив на НБУд.н.изложба от книги и статииНБУ
електронни библиографии
почетен професор Иванка Апостолова
Посетено:
793
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33693-izlozhba-pocheten-profesor-ivanka-apostolova-d-n