Гледна точка

Общественият съвет на БНР призова „Музикаутор“ да преоцени финансовите си претенции към Националното радио

Комерсиалният подход не е адекватен към обществени медии

 Общественият съвет на БНР призова „Музикаутор“ да преоцени финансовите си претенции към Националното радио


Общественият съвет на БНР единодушно прие декларация, в която категорично настоява сдружение „Музикаутор“ да преоцени своята позиция относно финансовите си претенции към Българското национално радио.

„Комерсиалният подход към обществените медии не е адекватен и приложим не само в България, но и в цяла Европа. Обществените медии са обект на специално законодателство и грижа именно заради отговорните задачи и изисквания в служба на цялото общество. Сдружение „Музикаутор“ би трябвало повече от всички други институции да е наясно с това“, се казва в декларацията, подписана от  дългогодишния директор на Департамент "Радио" в Европейския съюз за радио и телевизия Райна Константинова, актьора и преподавател проф. д-р Атанас Атанасов, писателя Владимир Зарев, композитора академик Георги Минчев, социалния психолог проф. д-р. Дончо Градев, декана на Факултета по журналистика и масови комуникации доц. д-р Теодора Петрова и мецената д-р Милен Врабевски.


Автор:
БНР
Публикация:
12.01.2017 г. 14:32
Посетено:
1718
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/23/news/24918-obshtestveniyat-savet-na-bnr-prizova-muzikautor-da-preotseni-finansovite-si-pretentsii-kam-natsionalnoto-radio