Конкурсни резултати

Резултати от Конкурса за кратък хумористичен разказ в гр. Кубрат

Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях

Резултати от Конкурса за кратък хумористичен разказ в гр. Кубрат
Христо Станчев


◊ СЪБИТИЕТО

Резултати от Конкурса за кратък хумористичен разказ

Само хуморът и сатирата днес успяват да поставят в съвремието нещата на мястото им. Като ги „убиват” или поне заклеймяват със смях. Затова е така похвална инициативата (четвърта по ред) на Община Кубрат и нейния Клуб на хумористите „Жарава” да „лекува” със смях дълбоките рани на обществото ни чрез своя ежегоден конкурс за хумор и сатира. Общо около 200 души от цялата страна се включиха в станалия традиционен форум, този година под наслов: „Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях”.

В третия раздел на конкурса за кратък хумористичен разказ бяха отличени двама кърджалийци – Христо Станчев (първо място) и Александър Щинков (трето място). Второто място грабна Калин Калинов, също роден в Кърджали, но вече живеещ в Асеновград.

Да им е честито!


◊ ПЪРВО МЯСТО В КОНКУРСА

Христо Станчев

Инфарктно съдебно заседание

Щатският прокурор пледира за жестока присъда над сериен убиец, канибал, банков обирджия, телефонен измамник, фалшификатор на пари, брутален изнасилвач на монахини и монаси, хакер и садист. Всичко това е един човек – завърши прокурорът.

Притиснат до стената, обгрижван дълго време, очевидно, съдията  произнесе:

- Тежък момент от съдебната история на щата! Произнасям най-страшната присъда в моята практика. Осъждам Джон Смит на принудително заселване в България!

- По-добре електрически стол! – изрева подсъдимият. – Съдът е подкупен!

- За обида към съда произнасям втора, вътрешна присъда. Освен заселване в България, да бъде принудително регистриран като едноличен търговец!

- Това е страшно! Не, това е нечовешко! По-добре газова камера! Съдията е българин!

- Аз съм потресен от тази обида. В моя плантаторски род винаги е имало славни каубои, картоиграчи, робовладелци и добри познавачи на уискито. Но българи – никога! Произнасям трета присъда: Освен със заселване и регистрация като едноличен търговец, осъждам Джон Смит да изтегли кредит от българска банка с български лихви!

Подсъдимият се свлече светкавично от страшен гърч. Получи троен инсулт, двустранен инфаркт и спукване на жлъчка едновременно
.
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
01.05.2010 г. 22:52
Посетено:
2680
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/9859-rezultati-ot-konkursa-za-kratak-humoristichen-razkaz-v-gr-kubrat