Конкурсни резултати

Българско участие в 14-ия международен хайку конкурс „Кусамакура” в Япония

Сирма Сиромахова с втора награда

◊ СЪБИТИЕТО

Сирма Сиромахова спечели втора награда на 14-ия международен хайку конкурс „Кусамакура” в Япония със следното хайку:

at the spring
pilgrims
of water

при извора
поклонници
на водата

Тя
вече има спечелени две трети награди на същия конкурс. Резултатите тази година показват, че тя се приближава до първата награда, която е самолетен билет за отиване и връщане до град Кумамото, където се провежда конкурсът, три нощувки в хотел в града и 50 000 йени.

Първа награда на 14-ия конкурс спечели Скот Мейсън от САЩ.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРКАТА

Сирма Сиромахова (псевдоним на Надя Найденова) е завършила медицина, работи като лекар. Автор е на стихосбирката "Добротворна" (1995). През 2006 г. побеждава в третия конкурс за sms-поезия. Издател и главен редактор на списание „Кислород” – 2001 г. Председател на Младежко сдружение за защита идеите и интересите на младите творци „ЕОСОФ”. Ръководител на студио за творческо писане към младежки дом „Средец” – 2001-2002 г. Носител на Голямата награда на М-тел за SMS-поезия 2006 г.

Голяма част от времето си посвещава на рисуване, има множество участия в изложби. Нейни картини присъстват в частни колекции в почти всички континенти.
Автор:
Петър Чухов
Публикация:
14.11.2009 г. 23:40
Посетено:
1977
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/8869-balgarsko-uchastie-v-14-iya-mezhdunaroden-hayku-konkurs-kusamakura-v-yaponiya