Конкурсни резултати

Резултати от конкурса "От заник слънце озарени алеят морски ширини"

Таньо Клисуров с наградата на Община Поморие

◊ СЪБИТИЕТО

От 16 до 18 юли 2009 в Поморие, в рамките на 51-то издание на поетичните празници "Яворови дни", се проведе националният конкурс за поезия "От заник слънце озарени алеят морски ширини". 

119 автори изпратиха 640 творби за конкурса. Тричленно жури определи победителя - старозагорският поет Таньо Клисуров, който отнесе плакета с лика на Яворов в Стара Загора.


◊ ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПРАЗНИЦИТЕ "ЯВОРОВИ ДНИ"

В програмата на тържествата бяха включени спектакълът "В копнение за мир небесен..." по стихове и писма на Яворов под режисурата на Христо Чешмеджиев с участието на Христо Чешмеджиев, Елена Петрова, Даниела Иванова, Асен Наков, Даниел Спасов, Милен Иванов и Костадин Генчев (кавал).

В тридневните тържества място намериха и моноспектакълът на Мариус Куркински "Сътресение" (по разкази на Николай Хайтов) и поетичната вечер на Елка Няголова и Боян Ангелов с името "Белият кораб". 

По време на Яворовите дни в рецитал-конкурс по творби на Пейо Яворов премериха сили 35 младежи. Христо Чешмеджиев, преподавател в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", проведе уъркшоп по словесно изкуство с рецитаторите.
Автор:
Нели Иванова
Публикация:
29.07.2009 г. 14:53
Посетено:
3178
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/8285-rezultati-ot-konkursa-ot-zanik-slantse-ozareni-aleyat-morski-shirini