Конкурсни резултати

Победители в литературния конкурс "Новелови награди '08"

Конкурс за неиздавани новели от млади автори

◊ СЪБИТИЕТО

Евгени Филипов, Биляна Атанасова и Елица Бонева са тримата млади автори, чиито произведения ще влязат в сборника “Новелови награди 2008
”, издание на "Сиела".

Тримата са избрани от журито сред 24 участници от цялата страна на възраст между 15 и 25 години, които в края на 2008 изпратиха своите неиздавани досега произведения за конкурса “Новелови награди '08”, организиран от сайта за изкуство и култура Kafene.bg и издателство "Сиела".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

За месец и половина (от декември до средата на януари) експертното жури в състав Захари Карабашлиев (автор на “18% сиво“), Мила Вачева (редактор отдел “Култура и стил” във в. “24 часа”) и Амелия Личева (литературен критик) прегледа внимателно всичките 24 произведения, за да открои тези, чиито автори най-умело са се справили със задачата да поднесат в творбите си увлекателна история в обем между 50 и 100 страници – класическо изискване за формата новела.

„От начало до край и обратно“ на Евгени Филипов, „[Е]липси. За всеки ден и никога“ на Биляна Атанасова и „d'Ева“ на Елица Бонева, са трите произведения, които журито определи като най-достойни да бъдат издадени в сборника „Новелови награди '08“.

Класирането на тримата финалисти от второто издание на годишния конкурс "Новелови награди" ще бъде обявено на специална церемония през март 2009, когато ще бъде и премиерата на сборника „Новелови награди '08“. Най-високо отличеният от журито автор ще спечели специалната награда - едногодишна стипендия в размер на 1000 лв. от Kafene.bg.
Автор:
Горица Белогушева
Публикация:
20.01.2009 г. 13:16
Посетено:
1284
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/7168-pobediteli-v-literaturniya-konkurs-novelovi-nagradi-08