Конкурсни резултати

Награждаване на победителите в младежкия фотоконкурс "Поглед към толерантността"

Посветен на Международния ден на толерантността (16 ноември)

Награждаване на победителите в младежкия фотоконкурс "Поглед към толерантността"


◊ СЪБИТИЕТО

На 11 декември 2008 г. от 15.00 ч.
в сградата на Министерството на външните работи
ще се проведе

награждаване на победителите в младежкия фотоконкурс „Поглед към толерантността”
и откриване на изложба с най-добрите фотографии от него.

Конкурсът е посветен на Международния ден на толерантността (16 ноември) и е организиран от Дружеството за ООН в България.

• Събитието се реализира в рамките на инициативата Алианс на цивилизациите и в партньорство с Държавния културен институт към Министъра на външните работи.


◊ ПОВЕЧЕ

Журито е съставено от фотографите Жельо Кабзамалов и Александър Михайлов, журналистите Димитър Сотиров, Мохамед Халаф и Робърт Леви, директорът на дирекция „ООН и глобални въпроси” в Министерство на външните работи Захари Радуков, Надежда Юрукова, експерт в Държавния културен институт и Ивана Божилова от Дружеството за ООН.

Наградите, които ще бъдат присъдени, са на стойност 300, 200 и 100 лв. за тримата автори, събрали най-много гласове. Победителите ще получат още и предметни награди от Програмата на ООН за развитие.

Наградите ще връчи заместник-министърът на външните работи Тодор Чуров.

Тридесетте най-добри фотографии първоначално ще бъдат изложени в Министерството на външните работи, в университетите в София и страната, а след това ще пътуват и в българските културни центрове по света.


Автор:
Мариана Косева, Държавен културен институт към Министъра на външните работи
Публикация:
10.12.2008 г. 23:13
Посетено:
1123
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/7017-nagrazhdavane-na-pobeditelite-v-mladezhkiya-fotokonkurs-pogled-kam-tolerantnostta