Конкурсни резултати

Фотоконкурс "България – европейска страна" във Френския институт

В рамките на проекта "Говори с Европа"

◊ СЪБИТИЕТО

От 1 до 5 септември 2008 г. във фоайето на Френския институт е подредена изложба на най-добрите снимки от фотоконкурса „България – европейска страна”. Френският институт домакинства изложбата от името на настоящия ротационен председател на ЕС – Франция.
 
Конкурсът е организиран от Портал ЕВРОПА http://europe.bg, Центъра за модернизиране на политики, члена на ЕП Николай Младенов и Френския институт в рамките на проекта „Говори с Европа”, съфинансиран от Европейската комисия по План Д за демокрация, диалог и дебат.


◊ ПОВЕЧЕ

Победителите са Лора Василева (I място), Боян Иванов (II място), Бистра Додова и Бедрос Азинян (III място). Тяхната награда е посещение на Европейския парламент в Брюксел по покана на г-н Младенов.

Церемонията по награждаването ще се състои на 5 септември, петък, от 18.00 ч. във Френския институт, а фотографиите заедно с техните автори ще пътуват за Брюксел от 7 до 11 септември по покана на г-н Младенов.

В конкурса се състезаваха близо 1 000 фотографии на автори от цялата страна. Пълният набор от снимки можете да разгледате на сайта на конкурса – http://photo.europe.bg, а подробности за инициативата „Говори с Европа” можете да прочетете на
http://europe.bg.
Автор: Мария Конакчиева
28.08.2008 г. 17:56
Посетено: 1125
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/6377-fotokonkurs-balgariya-evropeyska-strana-vav-frenskiya-institut