Конкурсни резултати

Приключи Националния конкурс за научно-фантастичен разказ

10 години от основаването на клуб “Фантастика” в Кърджали

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 ноември 2007
от 16 часа в Художествената галерия в Кърджали

ще бъдат обявени резултатите от Националния конкурс за научно-фантастичен разказ.

Конкурсът бе част от програмата на Община Кърджали по случай 95-годишнината от освобождението на града.


◊ ЗА КОНКУРСА

Идеята за конкурса дойде от председателя на кърджалийския клуб “Фантастика” Никола Кесаровски и неговия секретар Кирил Добрев. Клубът тази година наброи 10 години от основаването си и през това време се прояви като един от най-активните сред останалите клубове в страната.
   
Журито на конкурса (Юри Илков, председател на софийския клуб “Фантастика”, Дилян Благов, Ани Илиева, Валентин Иванов и Кирил Добрев) имаше нелеката задача да избере само 4 творби от участвалите в него 120.

Почти всички разкази  бяха много оригинални и обхващаха най-различни аспекти от фантастиката, като фентъзи, психо, хорър и др., сподели мнението си Кирил Добрев.


◊ ТЪРЖЕСТВОТО

На 10 ноември от 16 часа в Художествената галерия в присъствието на много писатели-фантасти от страната и от града председателят на журито Юри Илков ще връчи на победителите първа, втора и две поощрителни парични награди.

Софийският клуб за фантастика “Мовис” ще поздрави присъстващите със свой оригинален танц, демонстрация на средновековна фехтовка. А юбилярите от своя страна ще почерпят за своя празник и за прощъпулника на своята идея.

Много се надяват също тя да се превърне в ежегодна традиция. И още призът от Националния конкурс за научно-фантастичен разказ да носи името на нашия, покоен вече, талантлив писател-фантаст Никола Кесаровски.
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
07.11.2007 г. 13:47
Посетено:
1211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/4818-priklyuchi-natsionalniya-konkurs-za-nauchno-fantastichen-razkaz