Конкурсни резултати

Ангел Проданов-Ачо е големият победител в конкурса за нова песен "New University Talent"

Aвторскатa песен „Ехо“ спечели единодушно признанието на журито по време на финалния концерт в Радио-телевизионния център на НБУ

Ангел Проданов-Ачо е големият победител в Конкурса за нова песен „New University Talent“ на Нов български университет и bTV Radio Group. Aвторскатa песен „Ехо“ спечели единодушно признанието на журито по време на финалния концерт в Радио-телевизионния център на НБУ. 

Младият музикант Ангел Проданов ще има възможност да направи професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на университета, а към песента „Ехо“ ще бъде създаден видеоклип от екип млади оператори, режисьори, сценаристи от НБУ под ръководството на гл. ас. д-р Борислава Димова. Песента-победител ще бъде изцяло менажирана и разпространена от музикална компания MUZE Music, която е партньор на конкурса. 29-годишният изпълнител ще получи и възможност за професионален уъркшоп с утвърдения български артист, продуцент и изпълнител Поли Генова, а радиостанциите от групата bTV Radio Group ще осигурят популяризиране на песента. Наградата на победителя връчи ректорът на Нов български университет проф. Пламен Дойнов.

„НБУ е домът на изкуствата. Все повече става дом на музиката и домовете са за това, да изпращат порасналите деца от тях и да посрещат нови. Но знайте, че дори един ден да се усетите изгубени, НБУ е тук и ви очаква да го намерите отново, за да продължите нататък.“, сподели при връчването на голямата награда проф. Дойнов.

Второто и третото място заеха съответно Кристиан Грънчаров с песента „Ти и морето синьо“ и Максим Ялнъзов с песента „Без тебе няма любов“. Наградата за Кристиан е професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на РТЦ и създаване на Production Video. Максим ще има възможността да премине обучителен курс с вокален педагог от департамент „Музика“ на НБУ.

Фаворит на публиката стана песента „Съдба“ на автора и изпълнител Гергана Кочкова. 17-годишната ученичка от София получава като награда професионален звукозапис и Production Video,  създадени в Радио-телевизионния център на НБУ.  Наградата връчи Поли Генова с думите: „Това е голяма отговорност, тъй като това е вота на публиката, на слушателите, който означава много, обикновено означава реалната оценка за това, което хората наистина най-много харесват.“.

Наградата на bTV Radio Group отиде при квинтет „Еуфония“ и песента им „Луд гидия“ – интересна интерпретация на джаз и фолклорна музика.

“Ние поставихме няколко критерия, които откриваме в „Луд гидия“. Те бяха свързани с музикалното майсторство, с артистичността и комуникативността – начинът, по който артистите се обръщат към публиката, за да може една песен да бъде общо вдъхновение.”, аргументира избора си програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов.

Музикална компания EastArt, партньор на конкурса, избра за свой фаворит песента „Мантра“ на актрисата и певица Волена Апостолова, която получава професионален безжичен микрофон като награда.

Концертът на единайсетте финалисти от конкурса  “New University Talent” се състоя на 10 юни в телевизионното студио на НБУ с режисьор гл.ас. д-р Борислава Димова, преподавател в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на НБУ.

В концерта участваха Максим Ялнъзов и „Без тебе няма любов“, Ангел Проданов- Ачо и „Ехо“, дует „Дилема“ с „Липсваш ми“, квинтет „Еуфония“ с „Луд гидия“, Волена Апостолова и „Мантра“, Кристиан Грънчаров и „Моята причина“, Дарена Дечева и „Няма ме“, Рая Кирилова и „Слято“, Гергана Кочкова и „Съдба“, Дани Стойкова и “Толкова различни“ и Тервел Иванов и „Цветът на любовта“. Водещи на музикалното шоу бяха младата певица Мона и водещия на N-Joy radio ВенЗи, които са и лица на конкурса.

Конкурсът за нова авторска песен „New University Talen” се организира от Нов български университет с медийната подкрепа на bTV Radio Group и се провежда за първи път. В него участваха 52 песни и повече от 80 млади автори и изпълнители. В състава на професионалното жури влизат композитора и джазмен Ангел Заберски-син, вокалните педагози Етиен Леви и Илиян Парасков,  програмният директор и радиоводещ на Jazz FM радио Светослав Николов и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова.

Запис на концерта ще бъде излъчен в дигиталните и ефирни канали на bTV Radio Group и Нов български университет.

 

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
11.06.2024 г. 14:36
Етикети:
наградиНБУ„New University Talent“Конкурс за нова песен
Максим Ялнъзов
Кристиан Грънчаров
Ангел Проданов-Ачо
bTV Radio Group. конкурсни резултати
Посетено:
222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/39370-angel-prodanov-acho-e-golemiyat-pobeditel-v-konkursa-za-nova-pesen-new-university-talent