Конкурсни резултати

Връчване на наградите от IV Национален литературен конкурс "Вие пишете ние четем“, „Любовта не е метафора“

Официална церемония на 1 ноември в YALTA CLUB от 19:00 ч.

Връчване на наградите от IV Национален литературен конкурс "Вие пишете ние четем“, „Любовта не е метафора“

◊ ПОКАНА

Връчване на наградите от IV Национален литературен конкурс "Вие пишете ние четем“, „Любовта не е метафора“

Официалната церемония по награждаване на лауреатите от конкурса „Вие пишете ние четем“, „Любовта не е метафора“ ще се проведе на 1 ноември в YALTA CLUB от 19:00 ч. Вход свободен!

Водещи на събитието ще бъдат актьорите Виттория Николова и Боян Младенов. Специален музикален гост е Vagabondcello.

Победителите в конкурса вече са известни – голямата награда и издаване на стихосбирка през 2023 г. печели журналистът Иво Беров.

Председател на журито, излъчило лауреатите, е поетесата Камелия Кондова, а членове са писателят Димитър Гачев и поетесата Ива Спиридонова. По време на церемонията ще бъдат представени откъси от наградените текстове.

Конкурсът, организиран от издателство "Библиотека България", се провежда от 2019 година и вече има авторитет на едно от най-престижните литературни събития в България. Инициативата предоставя възможност на млади автори и дебютанти да се срещнат с емблематични автори като: Владимир Зарев, Камелия Кондова, Маргарита Петкова, Георги Бърдаров и др. Наред с предметните награди, „Библиотека България“ осигурява представяне на селектираните автори, публикуване на текстовете в литературни сборници и издаване на книги на отличените.

„Библиотека България” е издателство за съвременна българска поезия и белетристика, основано през януари 2018 г. от Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. До момента с логото на „Библиотека България“ има издадени почти сто книги на български автори, а поетите и писателите, които са се доверили на екипа са близо 90. Екипът е с номинация за награда „Златен лъв“ – 2019 г. за оригинален дизайнерски проект и за въвеждане в съвременна употреба на непубликуван в неговата цялост архивен материал за книгата „Лора, Яворов и аз“, спомени на Дора Конова със съставител д-р Петър Величков. Носител е на почетна награда за особен принос в съвременната българска поезия и белетристика от Национален поетичен конкурс "Майко моя, моя Богородице", Хасково, 2022 г. Издателството е член на Асоциация „Българска книга“ от 2022 г. В каталога на изданията присъстват колекциите „Наследство“ за документалистика и мемоарна литература, „Лястовици“ за дебютна литература, „Дребосъчета“ за детска литература и „Орбита“ за фентъзи и фантастика.

...................................

Събитието във Фейсбук

За контакт:
Симеон Аспарухов office@biblioteka-bulgaria.bg
Ива Спиридонова biblioteka@biblioteka-bulgaria.bg

 

 

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
30.10.2023 г. 10:44
Посетено:
309
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/37913-vrachvane-na-nagradite-ot-iv-natsionalen-literaturen-konkurs-vie-pishete-nie-chetem-lyubovta-ne-e-metafora