Конкурсни резултати

Номинации в конкурса за драматургия “Иван Радоев”

Голямата награда - на 6 април

Номинации в конкурса за драматургия “Иван Радоев”


◊ СЪБИТИЕТО

Журито на четвъртото издание на Националния конкурс за нова българска драматургия на името на Иван Радоев вече определи номинираните пиеси, които ще се състезават за голямата награда.

Измежду 47 творби, изпратени за участие, председателят на журито - драматургът Яна Добрева, и членовете Елин Рахнев, също драматург, и театроведът Красимира Василева, избраха 10-те номинации.


◊ ПОВЕЧЕ

Двама от номинираните - Орлин Дяков и Димитър Атанасов, са участвали в предишни издания на конкурса. Сега Дяков е предложил на журито пиесата си “Врата до пътя”, а Атанасов - “Сметището”.

Другите, избрани от журито, са “Ненавист е в женски род” на Марияна Найденова, “Къщата” на Мая Динева, “Голямата мама” на Калин Илиев, “Рицар на светия дух” на Боян Папазов, “Приказка за феи” на Теодора Стамболска, “Кристално сърце” на Красимира Методиева, “Статуята на свободата” на Христо Запрянов и Андрей Филипов и неговата пиеса “Скапано време”.

Носителят на голямата награда от конкурса “Иван Радоев” ще бъде обявен на 6 април 2007 на церемония в Драматичния театър в Плевен.

Победителят в конкурса ще получи 2 000 лв., както и специалния плакет, изработен от скулптора Георги Чапкънов.

Ще бъдат връчени и две поощрителни награди по 500 лв. В първото издание на конкурса през 2001 г. Димитър Атанасов спечели поощрителна награда с пиесата си “Зелено”.
Автор:
Тони Костова
Публикация:
31.03.2007 г. 23:16
Посетено:
1467
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/3752-nominatsii-v-konkursa-za-dramaturgiya-ivan-radoev