Конкурсни резултати

Обявяване на победителите в БГ ПРЕС ФОТО/21

28 май, 18.00 ч., Фотосинтезис. Кратко представяне на изминалите 20 години от Цветан Томчев и връчване грамоти на отличените

Обявяване на победителите в БГ ПРЕС ФОТО/21

 

◊ ПОКАНА

На 28 май от 18.00 ч. във Фотосинтезис (бул. „Васил Левски“ 57, София), ще бъдат обявени победителите в БГ ПРЕС ФОТО/21. Кратко представяне на изминалите 20 години от Цветан Томчев и връчване грамоти на отличените. Разговор за бъдещето на конкурса БГ ПРЕС ФОТО.

Очакваме ви!

„БГ ПРЕС ФОТО“ е най-продължителният конкурс за репортажна фотография в България. През тези години в него участваха няколко генерации колеги, сред тях и най-добрите фоторепортери на България. Ние пазим копия от снимките и имената на всички отличени през годините. За 20 години екипът на „БГ ПРЕС ФОТО“ събра снимки от най-важните събития в България и от много световни събития. Ние сме горди, че създадохме традиция журирането да става от големи имена в българската, европейската и американската образна журналистика. Имената на членовете на нашите журита дават самочувствие не само на организаторите, но и на всички участници, че сме имали възможност да бъдат оценени от признати фотожурналисти, редактори и критици на фотографията. Ние изпълнихме зададените цели в Устава на фондация „БГ ПРЕС ФОТО“ – да създадем сбирка с фотографии от историята на България и за историята на българската фотожурналистика. В нашия архив се пазят снимки и информация за колеги, които вече не са между нас. Бъдещите изследователи ще могат да проследят какво се е случвало в България, как се променя стилистиката на снимане, темите, техническите въведения, кой автор в коя медия е работил и през кой период къде е работил. Много студенти и ученици израснаха с „БГ ПРЕС ФОТО“ и сега са зрели автори, със собствен почерк и цели. От фотографите на свободна практика получихме голямо и разнообразно богатство от истории и уникални фотографии и те придадоха пъстрота и разнообразие на конкурса.

Наша цел за 2022 година е да успеем да наберем средства за изработването на фотографски албум „20 години БГ ПРЕС ФОТО“, който да издадем през 2023 година. Тазгодишното жури е съставено изцяло от български автори, които през годините са ставали носители на големите награди на „БГ ПРЕС ФОТО“.

Повече за конкурса и изложбата на адрес:

https://www.bgpressphoto.com/

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.05.2022 г. 09:26
Посетено:
961
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/34760-obyavyavane-na-pobeditelite-v-bg-pres-foto-21