Конкурсни резултати

Обявиха наградените романи в конкурса "Изгревът на следващото"

Награди за „Една хромозома повече" от Невена Паскалева и „Четиринадесет минути до изгрева" от Божан Божков

◊ "ИЗГРЕВЪТ НА СЛЕДВАЩОТО": РЕЗУЛТАТИ

Фондация „Човешката библиотека" и Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия" обявиха резултатите от първия си конкурс за романи „Изгревът на следващото".
 
В момента се провежда не един конкурс за български художествени текстове, но този е единственият, който има за тема възможното движение към позитивно бъдеще. Днес, пред лицето на световната паника и песимистичните прогнози, се изисква истинска интелектуална смелост, за да потърсим формите за Изхода. Смелост да допуснем, че Човешкият дух е в състояние да намери пътя си към по-високото ниво, интелект да си го представим и талант да го защитим художествено.
 
Какво е решението на задачата, наречена „Кризисно съвремие"?
 
Какво е решението, което води до по-висше състояние на ЧоВечността и Човечеството, към бъдеще, в което ЧоВечният Разум е надрасъл безчовечното невежество?
 
Какво е решението, което ще създаде свят, в който науките и технологиите ще се развиват, за да расте качеството на Човека, а не богатствата на единици?
 
Конкурсът „Изгревът на следващото" приемаше истории, посветени на това търсене. Сред получените ръкописи сърцата и умовете на журито грабнаха „Една хромозома повече" от Невена Паскалева и „Четиринадесет минути до изгрева" от Божан Божков. Поощрения получиха „Планетарни сърца" от Мария Вълчева, „Нощта на Страшния съд" от Иван Иванов и „Усмихната дървесина" от Мария Велчева.
 
Човешката библиотека и Тера Фантазия ще издадат двата наградени ръкописа.
 
За допълнителни подробности вижте сайта на Човешката библиотека: 
 
 
Автор: Екип на Човешката библиотека
22.02.2022 г. 15:19
Посетено: 1020
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/34160-obyaviha-nagradenite-romani-v-konkursa-izgrevat-na-sledvashtoto