Конкурсни резултати

Отчитането на резултатите от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” 2021 се отлага за декември

Галавечерта на отличените участници ще е на 17 декември 2021 г.

Отчитането на резултатите от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” 2021 се отлага за декември

Поради извънредната епидемична обстановка в страната и поредния пик на пандемичната вълна от COVID 19, резултатите от 38-ото издание на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени през декември, решиха организаторите от Библиотека „Родина“, Община Стара Загора и Къща музей „Гео Милев“.

 Галавечерта на отличените участници ще е на 17 декември  2021 г., петък. Тогава освен награждаването публиката ще чуе рецитал на отличените млади творци и ще бъде връчено „Златното яйце“. Преди това обаче своята първа премиера ще направи Преслава Виденова със стихосбирката „Постоянна експозиция”. Миналата година тя бе безапелационният фаворит на 37-мото издание на поетичния конкурс „Веселин Ханчев“. Традиционната Поетическа работилница за млади поети с журито на конкурса „Веселин Ханчев“ ще се проведе на 18 декември, събота.

95 млади дарования се бориха за „Златното яйце”. Жури на тазгодишното издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” са поетите Камелия Кондова, Ина Иванова и доц. Васил Б. Видински (ВБВ).

Гост на Галавечерта ще бъде Георги Господинов – носител на множество престижни литературни награди и член на журито от предходни издания на конкурса. Предвижда се среща с него на същия ден.

Събитията ще се проведат при спазване на всички здравни и санитарни мерки. Организаторите си запазват правото за промени в планираните събития, предвид развитието на епидемията.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.10.2021 г. 15:08
Посетено:
1113
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/33578-otchitaneto-na-rezultatite-ot-natsionalniya-mladezhki-konkurs-za-poeziya-veselin-hanchev-2021-se-otlaga-za-dekemvri