Конкурсни резултати

Група AIRBAG e големият победител в конкурса „Пролет“ 2021 на БНР

Групата ще представи страната на фестивала „Евросоник“ през 2022 г.

Група AIRBAG e големият победител в конкурса „Пролет“ 2021 на БНР

Генералният директор на БНР Андон Балтаков връчи на групата AIRBAG Голямата награда

 

◊ НАГРАДИ В КОНКУРСА "ПРОЛЕТ" 2021 НА БНР

Група AIRBAG е големият победител в 52-то издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет“ 2021 на Българското национално радио. Песента им „Не сме сами“ спечели Голямата награда – участие в Mеждународния фестивал „Евросоник 2022“ в Грьонинген, Нидерландия. Автор на музиката и текста са братята Петко и Николай Славови, аранжиментът е на AIRBAG.

Тази година наградите бяха връчени на галаконцерт в „Арена София“ Столичен колодрум Сердика с участието на изпълнителите-финалисти.

Селекционен екип от 17 музикални експерти от Българското национално радио  – музикални редактори, звукорежисьори, журналисти и продуценти от всички национални и регионални програми определиха Голямата награда. Те избираха и носителя на Наградата за дебют, която тази година получи дамското суинг трио Wet Pebbles с песента „Магията се завъртя“. Музика и текст – Teddy Velvet, аранжимент - Wet Pebbles.

Професионално жури в състав - Васил Найденов, Калин Вельов, Орлин Павлов, Ясен Велчев, Живко Петров, Мирослава Кацарова, Гергана Нойкова, определи Първа и Втора награда.

Първа награда спечели песента „Deux reflets“, в изпълнение на група Electric Pie. Музиката е на Ясмин Исинов и Алис Инджеян, текстът – на Алис Инджеян, аранжимент - Ясмин Исинов. Втора награда журито определи за песента „Нова пролет“ на Вера Шандел и Ангел Заберски по музика и аранжимент на Ангел Заберски, текст – Вера Шандел.

Наградата на слушателите на БНР получи песента „Ти и аз за света“, изпълнена от Кристина Иванова feat. Димитър Атанасов по музика и аранжимент на Димитър Атанасов и текст на Кристиан Грънчаров.

Песните-финалисти и победители в конкурса „Пролет 2021“ за нова българска поп и рок песен на БНР можете да чуете на: https://bnr.bg/prolet/post/101454403/pesni-finalisti

 

Автор:
БНР
Публикация:
29.07.2021 г. 13:21
Етикети:
Посетено:
1707
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/33169-grupa-airbag-e-golemiyat-pobeditel-v-konkursa-prolet-2021-na-bnr