Конкурсни резултати

Резултати от Годишния преглед-конкурс за книги на автори от Велико Търново и региона, издадени през календарната 2019 г.

Награди в категориите поезия, проза, критика и публицистика

Резултати от Годишния преглед-конкурс за книги на автори от Велико Търново и региона, издадени през календарната 2019 г.

 

◊ КОНКУРСНИ РЕЗУЛТАТИ

Годишен преглед-конкурс за книги на автори от Велико Търново и региона, издадени през календарната 2019 г., в категориите поезия, проза, критика и публицистика.

Първият подобен Преглед във В. Търново беше реализиран преди 9 години в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и той бе организиран от Национално общество за литература и изкуства (НОЛИ) „Формула 6“, съвместно с Община Велико Търново. Церемонията на 3 ноември 2020 г. в Изложбените зали се проведе по повод Деня на българските будители при строго спазване на противоепидемичните мерки. В конкурсната програма участваха 20 автори със свои книги от 2019 г.

Награди на Община Велико Търново и Национално общество за литература и изкуство (НОЛИ) „Формула 6“ (грамота и парична премия):

. Денис Нуф за книгата „Коридори“ в категория „Поезия“,
. Николай Стефанов – за книгата „Гяури от ново време. Търновска Коледа“ в категория „Проза“,
. Анатоли Петров – за книгата „Владимир Висоцки и България“ в категория „Критика и публицистика“.

Поощрителни грамоти и графики от Факултет Изобразителни изкуства връчи проф. С. Василев от името на Национално общество за литература и изкуство „Формула 6“ за постижения в съответните литературни категории:

. Васил Давидов за сатиричната си книга „Пагони под фрака“,
. Елена Чамуркова за романа си „Изнудвачът“,
. Ива Георгиева за дебютния си роман „Нарисувай есента в очите ми“
. Миглена Хаджипенчева за детската си книга „Верни приятели“.

Свои критически доклади подготвиха проф. Сава Василев (председател на журито) за раздел „Критика и публицистика“, проф. Радослав Радев за раздел „Проза“ и Снежана Иванова за раздел „Поезия“.

Представени бяха последните бр. 4 и 5 на вестник „Литературен бюлетин“, издание на НОЛИ „Формула 6“, със съдействието на Община Велико Търново.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.11.2020 г. 13:09
Посетено:
1300
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/31949-rezultati-ot-godishniya-pregled-konkurs-za-knigi-na-avtori-ot-veliko-tarnovo-i-regiona-izdadeni-prez-kalendarnata-2019-g