Конкурсни резултати

Свръхестествен трилър и вампирско криминале са победители в конкурса за аудиосериал Storytel Studio

В първия подобен конкурс у нас участваха 225 текста на пилотни епизоди в богата палитра от художествени жанрове

Свръхестествен трилър и вампирско криминале са победители в конкурса за аудиосериал Storytel Studio

 

◊ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

След дълъг и изнурителен месец, пълен с убийства, загадки, легенди, любовни драми и екшън сцени, които членовете на журито поеха в огромни дози, вече са ясни имената на победителите в първия конкурс за идеи за аудиосериали у нас - Storytel Studio.

Toва са Васил Попов с "Мамник" и Мария Николова със "Случаите на Виктор, вампирът-детектив".

Двамата победители ще получат договор за продуциране на сериала с финансов аванс от 3000 лв. и безценната възможност да доразвият своята история с менторската подкрепа на сценариста Ваня Щерева и писателя Богдан Русев. Премиерите на двата аудиосериала се очакват в платформата на Storytel в началото на 2021 г.

"В България има много добре пишещи хора и изборът беше ужасно труден." - сподели Ана Клисарска, продуцент на оригинално съдържание в Storytel и член на журито. "Получихме 225 текста на пилотни епизоди със страхотни идеи за аудиосериали. Не предполагахме, че само за един месец ще се включат толкова много добри автори. След дълго четене и консултации помежду си с Ваня Щерева и Богдан Русев успяхме да намерим най-доброто от доброто и съм сигурна, че "Мамник" и "Случаите на Виктор, вампирът-детектив" ще станат страхотни аудиосериали на световно ниво." 

"Силно впечатлена съм от предложенията в конкурса", споделя и Ваня Щерева в социалните мрежи по време голямото четене. "Грамотно написани, чудесни истории, изобщо не знам как ще стане тая работа с избора на най-добрите два. Към папка ДА отиват повече текстове, отколкото към папка НЕ. Била съм жури на много конкурси, но никога не съм виждала такова качество и количество на постъпили предложения." 

Сред 225-те участници в първото издание на конкурса Storytel Studio има професионалисти, но и много любители, чиито имена не са познати в литературните среди. И тримата членове на журито са категорични, че напук на черногледците, у нас има много добре пишещи хора и за да станат такива, те първо са чели много. Според тях личи, че огромна част от тях са слушатели, които познават тънкостите на текста, който е написан, специално за да бъде слушан. Получените пилоти са в най-разнообразни жанрове: добрите стари криминални истории, любовни романси, ужаси, трилъри, екшъни и фантастика. Преобладават историите с фантастични елементи, загадки, свръхестествени събития, всичко онова, което прави светът да изглежда магичен. И това може би е резултат от пандемията, по време на която се случва конкурсът, тъй като дори човек да е затворен вкъщи, за въображението няма карантина. 

Пълна информация за конкурса Storytel Studio можете да намерите на storytelstudio.storytel.com

 

Повече за Storytel:

Storytel е водещата стрийминг компания в Северна Европа за аудио и електронни книги, която дава възможност за неограничено слушане и четене на повече от 300 000 заглавия от целия свят. Целта е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Storytel е както дигитална платформа, така и мащабна издателска група. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms и Norstedts Kartor и Gummerus Kustannus. Ztory – дигитална стрийминг услуга за неограничен достъп до вестници и списания, е част от Storytel от януари 2019 г. Storytel има представителства на 19 световни пазара, а седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция. 

 

Автор:
Storytel
Публикация:
06.07.2020 г. 13:18
Посетено:
1528
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/31433-svrahestestven-trilar-i-vampirsko-kriminale-sa-pobediteli-v-konkursa-za-audioserial-storytel-studio