Конкурсни резултати

Награди от конкурса-работилница за литературна критика "13 века България"

Голямата награда бе връчена на Борис Илиев за текста „Металисицата"

◊ СЪБИТИЕТО

На 22 януари 2020 г. на церемония в Софийския университет изпълнителният директор на Националния дарителски фонд г-жа Слава Иванова връчи на Борис Илиев Голямата награда в конкурса-работилница за литературна критика „13 века България" с автори до тридесет и пет годишна възраст. Текстът, с който младият критик е отличен в конкурса на НДФ „13 века България" и Фондация „Литературен вестник", е озаглавен с авторефлексивното заглавие „Металисицата". Голямата награда има парично измерение в размер на 400 лв. и грамота.

Журито на конкурса тази година беше в състав Пламен Дойнов, Мария Калинова, Емануил А. Видински, а модератор на критическите работилници е Камелия Спасова.

Освен Голяма награда тази година журито присъди и две съпътстващи отличия на Лилия Трифонова за рецензията й върху дебютната „Падение и спасение" на Весела Тотева (изд. „Жанет 45", 2019) и на Магделия Шугова за рецензията й върху „Поразените" на Теодора Димова (изд. „Сиела", 2019).

 

Автор:
Светла Георгиева
Публикация:
07.02.2020 г. 12:02
Посетено:
939
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/30871-nagradi-ot-konkursa-rabotilnitsa-za-literaturna-kritika-13-veka-balgariya