Конкурсни резултати

Награждаване на победителите в конкурса „Изгревът на следващото“ и дискусия за бъдещето

2 ноември 2018, 19 часа, СУ „Св. Климент Охридски“

◊ ПОКАНА

Награждаване на победителите в конкурса „Изгревът на следващото“ и дискусия за бъдещето

През пролетта на 2018 г. Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и Фондация „Човешката библиотека“ за първи път организираха конкурс за разкази „Изгревът на следващото“. Той е единственият досега, който има за тема възможното движение към позитивно бъдеще. Днес, в епохата на ширещи се антиутопии и безкритично катастрофично мислене, се изисква истинска интелектуална смелост, за да потърсим формите за Изхода. Смелост да допуснем, че Човешкият дух е в състояние да намери пътя си към по-високото ниво, интелект да си го представим и талант да го защитим художествено.

С подкрепата на Културен център на СУ „Св. Климент Охридски“, като част от сесията „Съвременни утопии“, на 2 ноември, петък, от 19 часа в Нова конферентна зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ ще представим резултатите от конкурса и ще обсъдим темата „възможно позитивно бъдеще“. Заповядайте!
 
 
Програма:
 
19:00-19:20: Впечатления на участници в журито (Атанас П. Славов и Калин М. Ненов): забелязани тенденции и препоръки.
 
19:20-19:30: Награждаване на победителите.
 
19:30-21:00: Панел с участието на Атанас П. Славов, Миглена Николчина, Калина Александрова, Калин М. Ненов и Чавдар Парушев на тема противопоставянето между позитивния и негативния поглед към бъдещето – опит да ги дефинираме, да формулираме защо са привлекателни (или не). Анализ на привидната „честност“ на негативния възглед за бъдещето. Дискусия с публиката.

Всички участници в панела са представени в сайта на Човешката библиотека:  https://choveshkata.net/blog/?p=6908  Там ще откриете и най-актуална информация в случай на промени.
 
Автор:
Екип на "Човешката библиотека"
Публикация:
31.10.2018 г. 14:22
Посетено:
1308
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/28464-nagrazhdavane-na-pobeditelite-v-konkursa-izgrevat-na-sledvashtoto-i-diskusiya-za-badeshteto