Конкурсни резултати

„Пътят към страстта“ е големият победител в 48-часовото филмово предизвикателство „Красив Добрич“

„Пътят към страстта“ е големият победител в 48-часовото филмово предизвикателство „Красив Добрич“

 

„Пътят към страстта“ е големият победител в 48-часовото филмово предизвикателство „Красив Добрич“

На тържествена церемония представителят на Община Добрич Петър Енев връчи на екип „Лайм“ в състав Ангел Генков, Явор Минчев, Кольо Колев и Михаил Иванов първа награда за техния филм „Пътят към страстта“. Събитието се проведе в рамките на честванията по случай Деня на Добрич след 48-часова надпревара за цялостно създаване на късометражни филми, показващи потенциала на града за реализирането на проекти в областта на изкуствата.

Филмът-победител разказва историята на младеж в търсене на историята и значението на една снимка, която намира в местната библиотека заедно с писмо-обръщение...

Първото 48-часово филмово предизвикателство „Красив Добрич“, организирано от Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за развлекателната индустрия, привлече 45 кандидати, от които журито избра пет екипа. Между 21 и 23 септември те трябваше да филмират, обработят и представят свой късометражен филм по предварително зададени теми, като победителите „Лайм“, „Лате“ и „Сапфир“ сами решават как да разпределят помежду си наградния фонд от 2750 лева.

Всички филми от „Красив Добрич“ ще бъдат достъпни на адрес www.filmchallenge.eu след 5 октомври.

Филмовото предизвикателство „Красив Добрич“ се осъществи и като инициатива на GlobalDobrich - идейна платформа за създаване на глобална общност от българи в страната и чужбина, свързани с Добрич. „За нас това е вдъхновяващо събитие, защото показва потенциала на града ни да бъде добро място за живот, работа и творчество. Радваме се, че след фермерския пазар това е втори видим резултат от нашите форуми и дейности в полза на Добрич“ - сподели Пламен Пеев, един от координаторите на GlobalDobrich.

Организаторите припомнят, че спечелилите три продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на Международния филмов фестивал Берлинале през 2019 г.

 

Автор: Елица Винярчек
27.09.2018 г. 17:16
Посетено: 921
Етикети: награди, Община Добрич, конкурс, късометражен филм, екип „Лайм, Пътят към страстта, CastFolio, Красив Добрич
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/28288-patyat-kam-strastta-e-golemiyat-pobeditel-v-48-chasovoto-filmovo-predizvikatelstvo-krasiv-dobrich